Χριστιανός ιερέας: «Να κοιτάτε τη δουλειά σας και να αφήστε τα LGBTQ άτομα ήσυχα»

05/01/2019
από

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο χριστιανός ιερέας Τζον Παύλοβιτς στους ευαγγελιστές που έχουν σκοπό να διδάξουν στην LGBT κοινότητα. Ακολουθεί ένα σύντομο απόσπασμα από την επιστολή:

Αγαπητοί Ευαγγελιστές, δεν είμαι σίγουρος πώς καταλήξατε εδώ.
Δεν ξέρω πώς καταλήξατε στο να αποφασίζετε ότι το σώμα του άλλου, η ταυτότητα του φύλου του, ή ο σεξουαλικός του προσανατολισμός, σας αφορά.

Δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι είχατε το δικαίωμα να πείτε σε κάποιο άλλο ανθρώπινο ον, πώς να έλκεται ή να βρίσκει ικανοποίηση, ή ποιες αντωνυμίες να χρησιμοποιεί για τον εαυτό του, ή πώς θα έπρεπε να ντυθεί, ή ποιον θα έπρεπε να παντρευτεί, ή τι τουαλέτα πρέπει να χρησιμοποιήσει, ή αν άξιζε να τεκνοθετήσει παιδιά ή όχι.
Σίγουρα, δεν ήταν ο Ιησούς.

Δε σας δόθηκε η εξουσία να κρίνετε την ηθική αξία κανενός, δε σας δόθηκε η άδεια να εισέλθετε στα υπνοδωμάτια κανενός και δεν έχετε εξουσιοδοτηθεί να αστυνομεύσετε τη φυσική κατάσταση κανενός.

Σε θέματα σεξουαλικότητας, ο Ιησούς ήταν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός, οπότε πώς και βρεθήκατε να μιλάτε τόσο δυνατά γι ‘αυτά, μάλλον πρόκειται για κάτι, που πιθανώς, χρειάζεται να προσευχηθείτε γι’ αυτό. Αυτό μπορεί να είναι δικό σας πρόβλημα.

Αυτό που ξέρω για τον Ιησού είναι ότι σας είπε να αγαπάτε τους ανθρώπους σαν τον εαυτό σας. Με αυτό το είδος σεβασμού και ευγένειας.
Ξέρω ότι σας είπε να μη ρίχνετε πέτρες, ή προσβολές, ή καταδίκες, μέχρι να είστε εσείς εντελώς αναμάρτητοι.
Ξέρω ότι σας είπε ότι, όπως αντιμετωπίζετε τα περιθωριοποιημένα, τα ξεχασμένα και τα ήδη πάσχοντα άτομα, αντιμετωπίζετε κι Εκείνον.
Και γνωρίζω, επίσης, ότι ποτέ δεν επέκρινε, ούτε καταδίκασε κανέναν για την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Στην πραγματικότητα, στο πιο δημοφιλές του κήρυγμά του, ο Ιησούς είπε:

«Γιατί κοιτάζετε τον κόκκο του πριονιδιού στο μάτι του αδερφού σας ή της αδελφής σας και δε δίνετε προσοχή στο ολόκληρο κομμάτι ξύλου, που είναι μέσα στο δικό σας μάτι; Πώς μπορείς να πεις στον αδερφό σου, ή την αδελφή σου, επίτρεψέ μου να βγάλω αυτόν τον κόκκο από το μάτι σου» , όταν καθ’ όλη τη διάρκεια υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι ξύλου μέσα στο δικό σου μάτι; Είστε υποκριτές, οπότε πρώτα βγάλτε το ξύλο από το μάτι σας και τότε θα δείτε καθαρά να εξαφανίζεται κι ο κόκκος από το μάτι του αδερφού σας ή της αδελφής σας» .

Αφήστε τα LGBTQ άτομα ήσυχα!
Προσπαθούν να ζουν, να εργάζονται, να μεγαλώνουν οικογένειες, να πιστεύουν και να αγαπούν ειρηνικά – και για κάποιο λόγο αποφασίσατε να τους αποτρέψετε από αυτό.

Αυτές/οί, όπως κι εσείς, κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν το δρόμο τους μέσα από αυτήν την επώδυνη, δύσκολη, εξαντλητική ζωή.

Σπαταλάτε το φευγαλέο φως της ημέρας σας εδώ σε πολέμους, που ο Ιησούς δε σας ζήτησε να κερδίσετε. Σπαταλάτε σχέσεις, που θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε και τραυματίζετε ανεπανόρθωτα ανθρώπους, που έγιναν με την εικόνα του Θεού.

Αυτό είναι απερίσκεπτο, είναι ανεύθυνο και ναι, είναι αμαρτωλό.

Πρέπει να ξεκινήσετε να μιλάτε για τον Ιησού και να σταματήσετε να είστε φρικτοί, στο όνομα του Θεού.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!