Η Μαντόνα στο Stonewall Inn την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

01/01/2019
από

Η Μαντόνα έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στο Stonewall Inn της Νέας Υόρκης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2019, με αφορμή την 50η επέτειο από τα γεγονότα του Stonewall.

Η ίδια μίλησε για μια ιστορική βραδιά.

Τα γεγονότα οδήγησαν στο σύγχρονο LGBTQ απελευθερωτικό κίνημα και ενέπνευσαν τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες να πραγματοποιήσουν τις πρώτες πορείες υπερηφάνειας, που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Σικάγο, τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν.

Αυτό το καλοκαίρι, η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Πριγκίπισσα και θα καλωσορίσει εκατομμύρια queer άτομα και συμμάχους, από όλο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του Pride στην πόλη, που δημιουργήθηκε.

Στο Stonewall Inn στο Greenwich Village του Μανχάταν, η Βασίλισσα του Pop, η Μαντόνα, υπέγραψε ως Πρέσβειρα του Stonewall, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον οργανισμό Pride Live τον περασμένο Ιούνιο με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξέγερσης του 1969.

“Πενήντα χρόνια θυσίας, 50 χρόνια διαρκούς διακριτικής μεταχείρισης, μίσους, και το χειρότερο όλων, αδιαφορία και όλα ξεκίνησαν εδώ, στο Stonewall” , δήλωσε η Μαντόνα στο συγκεντρωμένο πλήθος, περισσότερων από εκατό ατόμων. «Ας μην ξεχνάμε ποτέ τις ταραχές του Stonewall και εκείνους που με γενναιότητα σταθήκαν στο ύψος τους και είπαν “Αρκετά!” Αρκετή βαρβαρότητα, αρκετή βία προκαλείται σε αυτήν την κοινότητα, αρκετός στιγματισμός, αρκετή καταπίεση, αρκετός πόνος και βασανισμός» .

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπου η Μαντόνα ενθαρρύνει το πλήθος να «αφοπλίσει τους ανθρώπους με καλοσύνη» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!