Ομόφυλο ζευγάρι λεσβιών “παντρεύτηκε” στη Βόρεια Ινδία

01/01/2019
από

Δύο λεσβίες “παντρεύτηκαν” η μία την άλλη στη βόρεια Ινδία, λίγους μήνες μετά την αποποινικοποίηση των ομόφυλων σχέσεων.

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 26 ετών, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, σύμφωνα με τους Times of India.

Την Παρασκευή (28/12/18) το ζευγάρι βρέθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Τμήματος Ραθ Χάμιρπουρ, δήλωσε ο υπο-γραμματέας Ramkishor Pal. Το ζευγάρι ζήτησε από τις αρχές την αναγνώριση της σχέσης τους: «Ήρθαν με μια ένορκη βεβαίωση ότι ο γάμος τους θα καταχωρηθεί και ότι θα έπρεπε να αναγνωρίζεται κοινωνικά» , ανέφερε ο Pal.

Ο Dayashankar Tiwari, δικηγόρος της 21χρονης, δήλωσε ότι η πελάτης του είναι κόρη εκπαιδευτικού και μητέρα, ενώ η 26χρονη σύντροφός της είναι κόρη εργάτη. Και οι δύο παντρεύτηκαν με δική τους επιθυμία, δήλωσε ο δικηγόρος.

Ωστόσο, ο υπο-γραμματέας επιβεβαίωσε ότι η σχέση τους δεν καταχωρήθηκε, καθώς ο ομόφυλος γάμος παραμένει παράνομος στην Ινδία, παρά την αποποινικοποίηση των ομόφυλων σχέσεων.

Η απόφαση, όμως, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Σεπτεμβρίου, η οποία αποποινικοποίησε τις ομόφυλες σχέσεις, προσφέρει ελπίδα για περισσότερες αλλαγές προς τα μπροστά και βέβαια η κίνηση αυτή των γυναικών ενισχύει την ανάγκη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Ινδία αποποινικοποίησε το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου




Δες και αυτό!