Τρανς γυναίκα πυροβολήθηκε έντεκα φορές στη Βραζιλία

01/01/2019
από

Στη Βραζιλία μία τρανς γυναίκα πυροβολήθηκε 11 φορές και σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στο γυμναστήριό της. Πρόκειται για την Nicolly Banks, 26 ετών, η οποία βρισκόταν στην οδό Liopino Lourenço de Araújo στην Uberlândia, στο Trianguo Mineiro, όταν πυροβολήθηκε επανειλημμένως.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Otempo ότι άκουσαν αρκετές ρίψεις κι η Banks έτρεξε και φώναζε για βοήθεια. Φώναζε επανειλημμένα «όχι, όχι, όχι» . Ο δράστης πυροβόλησε σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη συλλάβει κανέναν ύποπτο, ωστόσο, εντόπισε 11 κάψουλες πυροβόλων όπλων 380 και μετέφερε τη σωρό της κοπέλας στο Ιατρικό Νομικό Ινστιτούτο της πόλης.

Η Banks είχε δεχτεί στο παρελθόν αρκετές απειλές για να φύγει από την πόλη και είχε επιζήσει όταν είχε δεχτεί πυρά ένα μήνα πριν. Ζούσε μόνη της, σε μία πρώτη προσπάθεια να φτιάξει τη ζωή της, γιατί είχε φύγει από το σπίτι του θετού της πατέρα της. Εκεί η αδελφή της, την είχε πείσει να μην κάνει καταγγελία στην αστυνομία.

Ωστόσο, συνέχισε να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα. Της έγραψαν ότι έπρεπε να φύγει από την πόλη, διαφορετικά θα πέθαινε.

Τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν καθημερινά απειλές βίας στη Βραζιλία. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για την τρανς κοινότητα, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονίας εναντίον τους.




Δες και αυτό!