Τα 28 καλύτερα τραγούδια του 2018 (από ανοιχτά LGBTQ καλλιτέχνες)

27/12/2018
από

Το 2018 φτάνει στο τέλος του, αλλά οι LGBTQ καλλιτέχνες πραγματικά μας ευλόγησαν με έναν απίστευτο χρόνο μουσικής. Η Janelle Monáe μας έδωσε ένα κομμάτι από την πανσέξουαλ καρδιά της στο Dirty Computer, οι BROCKHAMPTON κατάφεραν να έχουν ένα κορυφαίο άλμπουμ, η Hayley Kiyoko μας έδωσε μπίμποπ κομμάτια, @ SOPHIE είναι υποψήφι@ για Grammy, και ο Bredon Urie στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών μας με ένα ακόμα καταπληκτικό Panic! άλμπουμ.

Οπότε, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα των καλύτερων! Ανακαλύψτε λίγη νέα μουσική, θυμηθείτε κάποια κομμάτια που ίσως γνωρίζατε ήδη και διαβάστε τις επιλογές μας για τα αγαπημένα μας τραγούδια ανοιχτά LGBTQ καλλιτεχνών φέτος! Κατάφεραν τα αγαπημένα σας να μπουν στη λίστα;

28. ‘Dance To This’ – Troye Sivan, Ariana Grande

Κανείς δεν τα καταφέρνει καλύτερα σε χαλαρά, πιασάρικα τραγούδια, τα οποία σου κολλάνε ευχάριστα στο κεφάλι, από τον Troye Sivan- εκτός ίσως από την Ariana Grande. Αλλά και οι δύο μαζί στο “Dance to This,” μαζί με τη ρετρό ‘βραδιά καραόκε’ στο μουσικό βίντεο δε θα μπορούσαν να έχουν ένα λάθος αποτέλεσμα. – Christine Linnell (@CNell LA)

27. ‘Solo’ – Clean Bandit, Demi Lovato

Οι Clean Bandit είναι ειδικοί στο να ξεπερνάνε τον πόνο τους χορεύοντας και αυτό το κομμάτι ραγισμένων καρδιών μας δείχνει πώς να πετάς μόνος σου και την ομορφιά του να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου ξανά μετά από έναν χωρισμό. Ίσως βέβαια έχει να κάνει και με τον αυνανισμό; Παρ’ όλα αυτά, βρίσκομαι ήδη στην πίστα, πλαντάζοντας με τα χέρια στον αέρα. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

26. ‘Taste’ – Betty Who

Τι να πει, η Betty Who δεν μπορεί να σταματήσει να ερωτεύεται fuccbois, επειδή όπως λέει ενώ παίζει το μπάσο, “όσο χειρότερα είναι, τόσο πιο ωραία γεύση έχουν.” Και στο βίντεο, η Who φιλιέται με μια αρρενωπή εκδοχή του εαυτού της σε αυτό το “βαμπιρικό φετιχιστικό rock and roll” κομμάτι. Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, η Who μοιράστηκε με έναν θαυμαστή της πως πράγματι έχει ερωτευτεί και άνδρες και γυναίκες. “Το ότι έτυχε να αρραβωνιαστώ έναν άνδρα, δεν σημαίνει πως δεν έχω βρει ένα σπίτι μέσα στην γκέι κοινότητα.” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

25. ‘Party of One’ – Brandi Carlile, Sam Smith

Δύο από τους πιο δυνατούς queer τραγουδιστές της γενιάς μας, μόλις άγγιξαν τις καρδιές μας με αυτή τη συγκινητική μπαλάντα, εκλιπαρώντας έναν σύντροφο να τους συγχωρέσει. Ακόμη και αν είναι δύσκολο και φαίνεται αδύνατο να το ξεπεράσεις, εάν είσαι πρόθυμος να παλέψεις για τη σχέση, μπορείς να την ξαναχτίσεις – και αυτό δεν είναι πολύ καλύτερο από την μοναξιά; Η Carlile και ο Smith δώρισαν επίσης ένα κομμάτι από τα κέρδη της ηχογράφησης στο Children in Conflict, το προσωπικό ίδρυμα της Brandi, το οποίο έχει ως στόχο να συλλέξει 1 εκατομμύριο δολάρια για τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο.

24. ‘Without Me’ – Halsey

Η Halsey ίσως είναι bad at love, αλλά είναι καλή στο να βγάζει πετυχημένα κομμάτια. Στο ‘Without Me,’ η bisexual σταρ της ποπ λυπάται για έναν πρώην εραστή της που είναι πολύ χειρότερα χωρίς αυτή και την αγάπη της και αυτό ακριβώς είναι το είδος ενέργειας που χρειάζονται τα queer άτομα ενώ κατευθυνόμαστε προς το 2019. #παράτησετον2019 – Raffy Ermac (@byraffy)

23. ‘home’ – morgxn, WALK THE MOON

Με μια παιχνιδιάρικη κιθάρα, έναν ρυθμό από ντέφι και αιθέρια φωνητικά, το ταξίδι του morgxn και των WALK THE MOON, βρίσκει χαρά στο σπίτι που χτίζεις για τον εαυτό σου. “Μου πήρε όλη μου τη ζωή για να αποφασίσω πως η ανάγκη για να ανήκω μετράει μόνο εσωτερικά,” λέει ο morgxn. “Το να προσπαθείς να ταιριάξεις, δεν είναι το ίδιο με το να ανήκεις. Μερικές φορές το σπίτι δεν το βρίσκεις στο σπίτι.” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

22. ‘Nothing Breaks Like A Heart’ – Mark Ronson, Miley Cyrus

Η country και η ποπ γίνονται ένα στον τελευταίο ύμνο ραγισμένων καρδιών της Miley, που μιλάει για το κλείσιμο μιας τοξικής σχέσης. Στο πολύ δυνατό μουσικό βίντεο, η Miley βάζει στο στόχαστρο την φανατική κουλτούρα και την κουλτούρα των διάσημων, την δική της φήμη, την βαρβαρότητα της αστυνομίας και τον έλεγχο των όπλων, ενώ τραγουδάει “τίποτα δε θα μας σώσει τώρα” πάνω από εικόνες παιδιών που παίζουν με όπλα και σφαίρες. Εάν δεν παλέψουμε για να σώσουμε τους εαυτούς μας από τα θέματα μας, τότε ως ανθρωπότητα κατευθυνόμαστε με βεβαιότητα προς την αυτοκαταστροφή μας. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

21. ‘focus’ – leo kalyan

Δώστε προσοχή στον leo kalyan, τον Βρετανό τραγουδιστή-στιχουργό που αναμιγνύει την νοτιο-ασιατική κουλτούρα του με την ποπ και την R&B. Μπλεγμένος με τους αιθέριους παραδοσιακούς ινδικούς φωνητικούς ρυθμούς, ο kalyan απομακρύνει τους αντιπερισπασμούς και αποτελεί το κέντρο της προσοχής. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

20. ‘He’ll Never Love You (HNLY) – Hayley Kiyoko

Αν και τα ακουστικά της καρδιάς μου παλεύουν μεταξύ του ‘He’ll Never Love You (HNLY) της Hayley Kiyoko και του ‘Without Me’ της Halsey, εν τέλη έπρεπε να διαλέξω ολοκληρωτικά το πρώτο. Εν μέρη επειδή η Hayley ουσιαστικά έδωσε ύπαρξη στο 20gayteen, και εν μέρη επειδή ο φρέσκος αέρας του να βλέπεις μια γυναίκα καλλιτέχνη να τραγουδά για ένα κορίτσι το οποίο είναι ερωτευμένο με ένα αγόρι, και να χρησιμοποιεί όλες τις σωστές αντωνυμίες για την ιστορία, χωρίς να είναι απλά ένα cover ενός κανονικά ετεροφυλόφιλου τραγουδιού, δεν έχει φύγει τελείως ακόμα. Στην πραγματικότητα, όλο το Expectations είναι έξοχο, αλλά το “HNLY” έχει τον ανεβαστικό ρυθμό και την στιχουργική αυτοπεποίθηση που μπορεί να το ορίσει ως αντιπροσωπευτικό για το άλμπουμ, αλλά και την ίδια τη Kiyoko και οποιοδήποτε άλλο δημοφιλές single. Και αυτοί οι στίχοι; “Λες πως κανείς δεν θα καταλάβει/ Εύχεσαι να μπορούσες αλλά απλά δεν μπορείς, οπότε/ Πόσες μέρες, πόσα βράδια/ ώσπου να συνειδητοποιήσεις πως δεν πρόκειται να σε αγαπήσει όπως εγώ;” Βρες μου ένα queer άτομο που δεν ταυτίζεται με αυτή την αγανάκτηση. Θα περιμένω. – Rachel Kiley (@rachelkiley)

19. ‘Promises’ – Calvin Harris, Sam Smith

Είναι αυτό το πιο γκέι τραγούδι της χρονιάς; Ο Smith δίνει έναν φόρο τιμής με γκλίτερ στην κουλτούρα του vogueing και του ballroom στο μουσικό βίντεο ‘Promises.’ Ξεκινάει δείχνοντας έγχρωμους χορευτές να συζητούν για το πώς βρίσκουν για τους εαυτούς τους χορεύοντας και γιορτάζοντας, ένα λαμπερό σπίτι για queer άτομα. Ο Smith ζητάει από ένα one night stand να περάσει τη νύχτα μαζί του με έναν φάνκι Calvin Harris ρυθμό. Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσεις εδώ, που δεν μπορείς παρά να σηκωθείς και να χορέψεις. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

18. ‘Brother’ – Grayson

Το ντεμπούτο τ@ nonbinary τραγουδιστ@-στιχουργού Grayson είναι ένας ηχητικά ετερόκλητος ύμνος που εκλιπαρεί για ανεξαρτησία και ελευθερία. Τα φωνητικά τ@ Grayson αναμιγνύονται με μια χαοτική χορωδία φωνών παλεύοντας να ελευθερωθούν, όμως όλες αυτές συναντήθηκαν για να πουν απλώς, “θα γίνουμε καλύτερα.”- Taylor Henderson (@cornbreadsays)

17. ‘Expectations’ – Lauren Jauregui

Το πρώτο από “πολλά προσωπικά τραγούδια σχετικά με τις εμπειρίες της με άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου ενός δυναμικού κομματιού για την αγάπη κοριτσιών,” το ‘Expectations’ είναι ένα δελεαστικό ντεμπούτο σινγκλ από το πρώην μέλος των Fifth Harmony. Το αισθησιακό τραγούδι και το βίντεο αντιπαραθέτουν δύο Jaureguis, αναπαριστώντας το σκοτάδι και το φως, των οποίων η σύγκρουση συναντάει καταστροφικές συνέπειες. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

16. ‘I’m Sorry’ – TWINKIDS

Μπορείς επιτέλους να πάρεις αυτή την συγγνώμη που ο σάπιος πρώην σου δεν σου ζήτησε ποτέ από τους TWINKIDS, το queer indie γκρουπ που μετανιώνει για τα λάθη που έκανε στην αγάπη στο παρελθόν. Το ονειρικά επηρεασμένο από την J-pop τραγούδι είναι ένα «συναισθηματικό σβήσιμο, συναντώντας αυτά τα αισθήματα που σε κάνουν να πιστεύεις πως ο κόσμος είναι εναντίον σου, καταστρέφοντας τα πάντα και πληγώνοντας κάποιον που βρίσκεται κοντά σου, εξαιτίας του δικού σου πόνου.» – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

15. ‘NEW ORLEANS’ – BROCKHAMPTON ft. Jaden Smith

Συν-δημιουργημένο από τον ανοιχτά γκέι χιπ χοπ καλλιτέχνη Kevin Abstract, οι BROCKHAMPTON συνάντησαν εμπορική επιτυχία με το τελευταίο τους άλμπουμ iridescence και κατάφεραν να γίνουν το μοναδικό νούμερο ένα άλμπουμ της χρονιάς στο Billboard 200 από έναν LGBTQ καλλιτέχνη. Το ‘NEW ORLEANS’ είναι τόσο ατρόμητο όσο αλαζονικό και αυθάδες και έχει επιτυχώς αποτυπώσει τη φωνή μιας σκηνής που συχνά δεν ακούγεται στην ποπ μουσική. Ο Jaden Smith εμφανίζεται στο έντονο ρεφρέν, λέγοντας “Πες στον κόσμο, πως δεν φοβάμαι τίποτα/ Πες στον κόσμο, πως δεν φοβάμαι να πηδήξω.” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

14. ‘Run Into You’ – Leland

Βρισκόταν για χρόνια πίσω από τις κάμερες για κάποιες από τις αγαπημένες μας ποπ στιγμές (Troye Sivan, Selena Gomez, RuPaul’s Drag Race), αλλά τώρα ο Leland είναι έτοιμος να εμφανιστεί μόνος του. Με τα χέρια στον αέρα και ίσως αρκετά μακριά, ο Leland περνάει το χρόνο του στο “Run Into You” επαναλαμβάνοντας στον εαυτό του πως θα είναι τελείως καλά εάν συναντήσει τον πρώην του έξω στην πόλη. “Δε θα αφήσω την παρουσία σου να με ρίξει κάτω,” επαναλαμβάνει σε έντονους ρυθμούς, “Ή να με αποτρέψει από το να φιλήσω κάποιον άλλον.” Συνέχισε να το λες δυνατά και ίσως πείσεις τον εαυτό σου, Leland, αλλά αυτό το χορευτικό κομμάτι είναι σίγουρα ένα “αιστοδιάολο” στον πρώην, που όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

13. ‘If You’re Over Me’ – Years & Years

Ο Olly Alexander έχει σταματήσει να προσπαθεί να μείνει φίλος με τους πρώην του: καταλήγει να προκαλεί περισσότερο πόνο από ό,τι αξίζει. Σε αυτό το χορευτικό ποπ κομμάτι, ο τραγουδιστής των Years & Years επιτέλους δίνει ένα τέλος στο πισωγύρισμα και με το μουσικό βίντεο, ο Alexander δίνει μια προφητική παράσταση απορρίπτοντας όλα τα παιχνίδια -και το αγόρι- μια για πάντα. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

12. ‘Girlfriend’ – MNEK

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο άλμπουμ του MNEK ‘Language’ είναι εξ ολοκλήρου τέλειο, και με αυτό το εμπνευσμένο από τις Destiny’s Childκομμάτι, πραγματικά φέρνει “την εμπειρία του μαύρου π**στη” στην ποπ μουσική. Στο ‘Girlfriend’, ρωτάει το αγόρι με το οποίο κοιμάται, τι θα συνέβαινε εάν η κοπέλα του μάθαινε για την κρυφή τους σχέση. “Ούτε εσύ ούτε η ιστορία σου είναι στρέιτ,” τραγουδάει ο MNEK. “Εάν η κοπέλα σου ήξερε/ Για μένα και σένα/ Για το τι κάνουμε/ Πες μου τι θα έκανε;” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

11. ‘Say Nothing’ – Le1f

Το αγαπημένο μου τραγούδι από έναν queer καλλιτέχνη το 2018 είναι το “Say Nothing” από τον ράπερ από τη Νέα Υόρκη, Le1f. Είναι από το άλμπουμ του Blue Dream. Ακούγεται σαν σαγηνευτική queer γκόθικ ραπ. Άφησε το να παίζει όταν θέλεις να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως οι άνθρωποι που θέλουν να σε ρίξουν κάτω είναι απλά φιγουρατζήδες και δεν υπάρχει λόγος να σε τρομάζουν, αλλά αυτοί θα πρέπει να φοβούνται εσένα. -Sophie Saint Thomas (@thebowiecat)

10. ‘Talia’ – King Princess

Η King Princess φαίνεται σαν να εμφανίστηκε από το πουθενά το περασμένο καλοκαίρι με το “Talia”, μια καθαρτήρια ωδή σε έναν σκληρό χωρισμό, που η τραγουδίστρια έγραψε μέσα σε δέκα λεπτά. Το μουσικό βίντεο δείχνει την Talia να θρηνεί την σχέση με μια κούκλα, η οποία έχει πάρει τη θέση της κοπέλας που αγάπησε. “Εάν πιω αρκετά/ Μπορώ να γευτώ το κραγιόν σου/ Μπορώ να ξαπλώσω δίπλα σου/ Αλλά είναι όλα στο κεφάλι μου.” Δυνάμωσε τον ήχο, πάρε ένα κουτί με χαρτομάντιλα και προσπάθησε να μην στείλεις στην πρώην σου με αυτό το τραγικά όμορφο κομμάτι που κέρδισε την θέση 10 στη λίστα μας. -Taylor Henderson (@cornbreadsays)

9. ‘Heart to Break’ – Kim Petras

Πέρα από τον χαρακτηριστικό μουσικό ήχο της (μια μίξη σύγχρονης ποπ, κλασικών ’80s, και μιας αίσθησης techno) η Kim Petras είναι μια εκπληκτικά εντυπωσιακή καλλιτέχνης. Η Γερμανίδα ποπ τραγουδίστρια κέρδισε ένα στέμμα της ποπ κουλτούρας φέτος, μετά το κομμάτι της “Heart to Break”,έναν ύμνο σε όλους τους αθεράπευτα ρομαντικούς με θαρραλέες καρδιές εκεί έξω… όπως εμένα. – Brendan Haley (brendohales)

8. ‘High Hopes’ – Panic! At The Disco

Ποιος θα το περίμενε πως το καλύτερο σινγκλ των Panic! At The Disco θα έβγαινε το 2018; Έχουν περάσει πάνω από δώδεκα χρόνια από όταν ο Brendon Urie ξεπρόβαλλε στη σκηνή με το “I Write Sins Not Tragedies” και ως το τελευταίο αυθεντικό μέλος, στέκεται ακόμα και βγάζει κορυφαία κομμάτια. Ο Urie, ο οποίος έκανε come out ως πανσέξουαλ νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, είπε πως το τραγούδι έχει να κάνει με το να ακολουθείς τα όνειρά σου, “Ξόδεψα υπερβολικά πολύ χρόνο μην θέτοντας τις προσδοκίες μου αρκετά ψηλά, φοβούμενος το αίσθημα της αποτυχίας. Έφτασα σε ένα σημείο που συνειδητοποίησα πως έπρεπε να στοχεύω ψηλά και να αποτυχαίνω, να αποτυχαίνω, να αποτυχαίνω, ώστε να συνεχίζω να εξελίσσομαι. Αυτό είναι για όλους εσάς που με βοηθήσατε να στοχεύσω σε όλα αυτά. Σας ευχαριστώ.” Με το “High Hopes, ” ο υπόλοιπος κόσμος ευχαριστιέται επιτέλους το πάρτι. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

7. ‘Flowerbomb’ – Siena Liggins

Η Sienna Liggins εμφανίστηκε στην ποπ μουσική σκηνή με αυτό το ανάλαφρο ποπ κομμάτι, για μια σχέση με μια άλλη γυναίκα. Αναμφισβήτητα queer και ανεπιτήδευτα όμορφο, το ‘Flowerbomb’ συνδέεται με το αυτί σου και σε κάνει να τραγουδάς το ρεφρέν πριν καν σταματήσεις να το ακούς για πρώτη φορά. “Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα αποτύπωνε τα ισχυρά συναισθήματα του να κάνεις σεξ με κάποιον που θεωρείται απρόσιτος, γιατί και τα κορίτσια απολαμβάνουν να κάνουν σεξ επίσης,” είπε στο Wussy η προερχόμενη από το Ντιτρόιτ, “και κάποιες φορές είναι απλά μια όμορφη καταστροφή.” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

6. ‘Doeasn’t matter’ – Christine and the Queens

Το δεύτερο άλμπουμ των Christine and the Queens με τις εξαιρετικές κριτικές, “Chris” ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Με το “Doesn’t matter”, η Γαλλίδα τραγουδίστρια μάχεται με το νόημα της ζωής, με τη συντροφιά ενός ρυθμού που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει. “Αυτό το τραγούδι είναι ένας καθεδρικός ναός με έναν ρυθμό τόσο αμετάβλητο, όσο μια λευκή πέτρα, ” λέει η Christine. “Θυμάμαι να παίζω για ώρες την γραμμή του μπάσου, σαν να προσπαθώ να κουνήσω τον εαυτό μου.” Το μουσικό βίντεο είναι ταυτόχρονα ένας πόλεμος και μια γιορτή, πολεμώντας συγχρόνως για απαντήσεις, για μια διέξοδο και ειρήνη. Οι Christine and the Queens δεν είναι ένας καλλιτέχνης που μπορείς απλά να προσπεράσεις: τα τραγούδια τους θα σε στοιχειώσουν, εκλιπαρώντας σε να τα παίξεις ξανά και ξανά. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

5. ‘Immaterial’ – SOPHIE

Υπάρχει ένα κύμα συναισθημάτων που αρχίζει να βράζει όταν ακούς το πρώτο σου Sophie τραγούδι, ξεκινώντας με την σκέψη “τι στο διάολο είναι αυτό;” και τελειώνοντας με “εντάξει, αυτό είναι ΤΕΛΕΙΟ”. @ πειραματικ@ χορευτικ@ καλλιτέχνης SOPHIE έχει φτιάξει κορυφαία κομμάτια για κάποιους από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες (Charli XCX, Madonna), αλλά τώρα εμφανίζεται στο προσκήνιο- και έχει ήδη καταφέρει μια υποψηφιότητα για Grammy με το ντεμπούτο άλμπουμ Oil of Every Pearl’s Un-Insiders. Σφίξε τη ζώνη ασφαλείας σου πριν πατήσεις play, γιατί πρόκειται να ξεκινήσεις ένα εκστατικό ταξίδι. – Taylor Henderson (@cornbreadysays)

4. ‘American Pie’ – Shea Diamond

Δεν παίρνουν όλοι ένα ίδιο κομμάτι από αυτή την πίτα αυτού του πράγματος που ονομάζεται ζωή, και η Shea Diamond δεν συμβιβάζεται για τίποτα λιγότερο από ό,τι αξίζει. Σε μια εποχή που transgender γυναίκες, ειδικά γυναίκες έγχρωμες, πεθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς, η φωνή της Diamond είναι πιο αναγκαία από ποτέ. “Απλά θέλω το δικό μου κομμάτι από την Αμερικανική πίτα,” λέει με μια μπλουζ κιθάρα και ένα γκόσπελ ρεφρέν, “Εσύ έχεις ένα κομμάτι/ Πού είναι το δικό μου;/ Γλείψε τα δάχτυλα μου σε αυτό το πράγμα που λέγεται ζωή.” – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

3. ‘What I Need’ – Hayley Kiyoko, Kehlani

Και η Hayley Kiyoko και η Kehlani έχουν λάβει τον τίτλο των queer ειδώλων, απλά με το να είναι οι αυθεντικοί εαυτοί τους. Και στην τελευταία τους συνεργασία “What I Need,” τα κορίτσια έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν! Και η Hayley και η Kehlani θέλουν οι σύντροφοί τους να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και να βεβαιωθούν πως αυτή η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό ενθουσιασμό. Σε αυτό το μουσικό βίντεο που η ίδια η Kiyoko σκηνοθέτησε, βιώνουμε μια έντονη θα-είναι-δε-θα-είναι-μαζί ρομαντική πλοκή μέσα σε πεντέμισι λεπτά, με μια κορύφωση που έκανε όλες τις γκέι καρδιές μας να φωνάξουν συγχρονισμένα από χαρά. – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

2. ‘My My My!’ – Troye Sivan

“Oh, my my my,” το πρώτο σινγκλ του δεύτερου άλμπουμ του Troye Sivan, Bloom, είναι μια συναρπαστική ένεση αδρεναλίνης από μια ποπ τελειότητα. Αυτό το ανοιχτά γκέι είδωλο μας θυμίζει την Madonna σε αυτό το αισθησιακό και φανταχτερό μουσικό βίντεο, στο οποίο ζητάει από έναν συγκρατημένο εραστή να απελευθερώσει τον εαυτό του από τις αναστολές, να ζήσει στην στιγμή, και απλά να ερωτευτεί.

1. ‘PYNK’ / ‘Make Me Feel’ – Janelle Monáe

Δεν υπάρχει κανένας άλλος καλλιτέχνης που κυριάρχησε το σαν την Janelle Monáe, τόσο που δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε ποιο τραγούδι άξιζε τη θέση του νούμερο 1. Λοιπόν, γιατί όχι δύο; Το παιχνιδιάρικο ναρκωτικό ταξίδι που είναι το ‘PYNK’ είναι ένας ολόκληρος εορτασμός της θηλυκής ενδυνάμωσης και της Μαύρης Τελειότητας! Η Monáe μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τη θηλυκή πλευρά του έμφυλου φάσματος και όλη την ομορφιά της. Είναι “μια θαρραλέα γιορτή για τη δημιουργία, την αγάπη προς τον εαυτό, τη σεξουαλικότητα και του pussy power,” είπε η Monáe. “PYNK” είναι το χρώμα που μας ενώνει όλους, διότι το ροζ είναι το χρώμα που βρίσκεται στις βαθύτερες και σκοτεινότερες σχισμές και χαραμάδες των ανθρώπων παντού. PYNK είναι το μέρος που γεννιέται το μέλλον.” Και επίσης ρίξε μια ματιά σε αυτά τα παντελόνια σε σχήμα κόλπου; Α, το ΜΥΑΛΟ της!!! – Taylor Henderson (@cornbreadsays)

Το “Make Me Feel” δεν είναι απλώς ένας αδιαμφισβήτητος φόρος τιμής στον πρώην μέντορά της, Prince, αλλά είναι και ένας ύμνος στην αμφισεξουαλικότητα. Λίγο αφότου δημοσιεύθηκε το μουσικό βίντεο, (που έδειξε παιχνιδιάρικα την Monáe να μην μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα εραστή), η τραγουδίστρια του Dirty Computer έκανε come out ως bi/pan σε ένα εξώφυλλο του Rolling Stone. Ο κόσμος δεν είναι αρκετά άξιος για την μουσική της, τον ακτιβισμό της, την μεγαλοφυΐα της και το ταλέντο της: Ορκίζομαι στον θεό, το καλό που της θέλω να κερδίσει το 2019 Grammy για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς (για το οποίο είναι ήδη υποψήφια)! -Zachary Zane (zacharyzane_)

Χριστίνα Μουστακάκη




Δες και αυτό!