Όντρεϊ Χέπμπορν και Σίρλεϊ Μακ Λέιν πρωταγωνιστούν στους “Ψιθύρους”

27/08/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα για τους Ψιθύρους με πρωταγωνίστριες τις Όντρεϊ Χέπμπορν και Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες μια ταινία, με μακρά θεατρική και κινηματογραφική ιστορία στον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Οι Ψίθυροι” είναι η ιστορία δυο νεαρών γυναικών, της Κάρεν και της Μάρθα, οι οποίες διαχειρίζονται και διδάσκουν σε ένα σχολείο θηλέων.

Η σχέση τους μοιάζει να είναι κάτι περισσότερο από φιλική, κάτι που θα εκμεταλλευτεί μια μικρή και κακομαθημένη μαθήτρια, κατασκευάζοντας ένα ψέμα, με το οποίο κατηγορεί τις δυο γυναίκες ότι δεν είναι απλές φίλες.

Το ψέμα της θα προκαλέσει σοκ στην μικρή πόλη στην οποία ζουν. Δυστυχώς για τις δυο γυναίκες, οι αντιδράσεις των γονέων και της κοινωνίας είναι οι χειρότερες δυνατές. Όχι μόνο δεν ερευνούν την φήμη που διαδίδει η μικρή, αλλά πολύ γρήγορα τις οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση.

“Οι Ψίθυροι” (The Children’s Hour) είναι μια τολμηρή για την εποχή της ταινία.

Μιλάει για την ομοφυλοφιλία και τις αψυχολόγητες αντιδράσεις της κοινωνίας, σε μια εποχή που ακόμη και το νομικό πλαίσιο απαγόρευε κάθε αναφορά στους gay ή τις λεσβίες στον κινηματογράφο.

“Οι Ψίθυροι” αποτελούν remake μιας ταινίας του 1936, με τίτλο “These Three”, ενώ είναι βασισμένοι στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ, το 1934.

Περισσότερα για την ταινία, μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα μας στο Antivirus.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!