Χάλκινο μετάλλιο για τις Τσιάβου/Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία

04/08/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέκτησε σήμερα η Ελλάδα. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία. Οι δυο Ελληνίδες αθλήτριες κυνήγησαν μέχρι και το χρυσό μετάλλιο, το οποίο όμως κέρδισε η ομάδα της οικοδέσποινας Μεγάλης Βρετανίας, με την ομάδα της Κίνας να στερεί από τις Ελληνίδες αθλήτριες το αργυρό μετάλλιο στα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Κίνα και τις Ξου Ντονγκξιάνγκ / Γουενί Χουάνγκ, με 7:11.93.

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες σε Ολυμπιάδες.

Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο.

Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Τέταρτη η τετράκωπος

Η κωπηλασία όμως μας χάρισε δυο ακόμα επιτυχίες στο Λονδίνο.

Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησαν την 4η θέση με 6:11.43, στον τελικό της τετράκωπου, μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πλήρωμα.

Οι «χρυσοί» στο Πεκίνο Βρετανοί, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, με τους Αυστραλούς να έρχονται δεύτεροι και τους Αμερικανούς τρίτοι.

Λίγο πιο πριν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής τερμάτιζαν στην δεύτερη θέση στον μικρό τελικό και την 8η στο σύνολο, στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.




Δες και αυτό!