Φινάλε με παγκόσμιο ρεκόρ από την ομάδα 4Χ100 μ. της Τζαμάικα (37.04) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

04/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα! Η ομάδα της Τζαμάικα στην σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. κατάφερε να σημειώσει το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ της διοργάνωσης με τους Νέστα Κάρτερ, Μάικλ Φρέιτερ, Γιόχαν Μπλέικ και τον Γιουσέιν Μπολτ να τερματίζει σε 37.04! Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε και πάλι η ομάδα της Τζαμάικα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με 37.10!

Η μοναδική αλλαγή στη σύνθεση τώρα σε σχέση με το 2008 ήταν η απουσία του Ασάφα Πάουελ (που είναι τραυματίας) που τη θέση του πήρε ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μ. Γιόχαν Μπλέικ!
Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Μπολτ με τον Μπλέικ πανηγύρισαν με διάφορες χορευτικές φιγούρες ενώ ο πρώτος δεν σταματούσε να φωνάζει ότι η Τζαμάικα είναι το Νο1 στον κόσμο! Και είχε κάθε δικαίωμα να το λέει…
Σε κάθε τελικό σκυταλοδρομίας όμως δεν λείπουν τα απρόοπτα! Και αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια ήταν η ομάδα των ΗΠΑ, όπου στην τελευταία αλλαγή ο Ντάρβις Πάτον έπεσε πάνω στον Βρετανό αθλητή και μετά σε αυτον του Τρινιντατ, με αποτέλεσμα και οι τρεις ομάδες να μην μπορέσουν να κάνουν σωστά τις αλλαγές και ΗΠΑ – Μ.Βρετανία να μην φτάσουν ποτέ στον τερματισμό!

Κάπως έτσι οι Γάλλοι με τους Τέντι Τινμάρ, Κριστόφ Λεμέτρ, Γιάνικ Λεσούντ και Τζίμι Βικάουτ έφτασαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου (38.20). Το Σεντ Κιντς & Νέβις που αγωνίστηκε με τους Τζέισον Ρότζερς, Κιμ Κόλινς, Αντονι Ανταμς και Μπρίτζες Λάουρενς τερμάτισε στην τρίτη θέση με 38.49.

Πηγή: StivoZ.gr




Δες και αυτό!