Το “Immortals” με την ματιά του Antivirus

17/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πολλά πράγματα για τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ δεν θα σας πούμε… δυο τρία μόνο, έτσι για το καλό!

Το ένα από αυτά είναι ο Χένρι Καβίλ… καβίλ… καβλ… τον λέτε όπως θέλετε. Είναι ο Θησέας, ο πρωταγωνιστής δηλαδή της ταινίας. Είναι αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει τους Έλληνες στη μάχη εναντίον του Υπερίωνα (Μίκι Ρούρκ), του βασικού δηλαδή κακού και να σώσει την Ελλάδα από την υποδούλωση και την καταστροφή.

Δεύτερος λόγος ο Σταύρος (Στίβεν Ντόρφ). Έχει κάνει πολύ δρόμο αυτό το παιδί… πέρυσι τέτοιο καιρό τον βλέπαμε στο Somewhere της Σοφίας Κόπολα, στο ρόλο ενός ηθοποιού που είχε χάσει το μέτρο και την ικανοποίση της δουλειάς του. Φέτος γυμνάστηκε, έβγαλε τα περιττά ρούχα και αποφάσισε να πολεμήσει στο πλευρό του Θησέα, στον αγώνα για την επιβίωση της Αρχαίας Ελλάδας. Δε θα σας πούμε ψέματα, τα CGI μπορεί και να έχουν επέμβει λίγο… αλλά δεν έχει καμία σημασία, ειδικά όταν τον βλέπεις σε 3D, να μάχεται με σθένος εναντίον των στρατιωτών του Υπερίωνα.

Και πάμε στους Θεούς… ειδικά στον Δία και τον Ποσειδώνα… που δεν έχουν καμία σχέση με τους γερασμένους Θεούς που βλέπουμε σε άλλες, σχετικές ταινίες. Το λέει άλλωστε κι ο ίδιος ο Ταρσέμ Σίνγκ, ο σκηνοθέτης δηλαδή της ταινίας… και ποιοι είμαστε εμείς, να τον αντικρούσουμε!

«Ήθελα όλοι οι ηθοποιοί να είναι νέοι,» λέει ο σκηνοθέτης. «Η σοφία συνήθως ταυτίζεται με την ηλικία, έτσι οι ζωγράφοι της Αναγέννησης τους απεικόνισαν ως μεγαλύτερης ηλικίας μεν, αλλά με υπέροχα σώματα. Σε μια ταινία, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις, εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις κατά κόρον γραφικά. Εγώ αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι αν είσαι θεός, δεν υπάρχει λόγος να δείχνεις μεγάλος. Αν εγώ ήμουν στον Όλυμπο και μπορούσα να είμαι σε ό,τι ηλικία ήθελα, σιγά να μην είχα λευκή γενειάδα.»

Έχεις δίκιο Ταρσέμ… άντε να ‘χεις ένα ίχνος γενακίου, έτσι για να είσαι και πιο trendy!

Οι Λουκ Έβανς (Διας) και Κέλαν Λουτζ (Ποσειδώνας) δε θα περάσουν με τίποτα απαρατήρητοι από μπροστά σας… ειδικά στα τελευταία 30’, όταν το στόρι της ταινίας μεταφέρεται στα Τάρταρα, σε ένα εντυπωσιακό οπτικό κινηματογραφικό κρεσέντο.

Η ταινία ξεκινάει σήμερα την δεύτερη εβδομάδα της. Έχει ήδη ξεπεράσει τις 140.000 εισιτήρια, ενώ εντυπωσιακά καλά ξεκίνησε και στο εξωτερικό με ρεκόρ εισπράξεων για το studio, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών (33 εκατομμύρια δολάρια) και άλλα 38 στις χώρες εκτός των ΗΠΑ.

ΘΗΣΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΑΣ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ




Δες και αυτό!