το τείχος του Έβρου @ 2010

03/01/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, για να εμποδίζει την εισροή μεταναστών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο υπουργός σημείωσε, «έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».

-πηγή: www.skai.gr-

H διεθνής Αμνηστία έχει ήδη ταχθεί κατά υποστηρίζοντας πως είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Εάν η ΕΕ επιτρέψει την οικοδόμηση του εν λόγω φράχτη, τότε παραβιάζει και η ίδια τις θεμελιώδεις αρχές της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau το στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Βόλφγκανγκ Γκρεντς. “Με τον τρόπο αυτόν η ΕΕ οχυρώνεται ως νησίδα των πλουσίων έναντι ανθρώπων που διώκονται στις πατρίδες τους ή δραπετεύουν από την φτώχια”, προσθέτει στην συνέντευξή του ο κ. Γκρεντς.

Σε μια περιοδο που δεν μπορει να υπαρξει εξελιξη χωρις αλληλεπιδραση κ συμφιλιωση, αν έπρεπε να οικοδομήσουμε κάτι αυτό θα ήταν γέφυρες, όχι τείχη.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!