Το περιοδικό TIME απεφάνθη: «Ναι» στους gay γάμους

04/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

«Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να μην έχει αποφανθεί, η Αμερική όμως έχει αποφασίσει». Με αυτόν τον τρόπο το αμερικάνικο περιοδικό ΤΙΜΕ τιτλοφορεί το τεύχος Απριλίου με δύο μάλιστα διαφορετικά εξώφυλλα.

Κάθε εξώφυλλο απεικονίζει ένα gay ζευγάρι να φιλιέται.

Όλα αυτά και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αναγνώριση ή μη του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιουνίου και έχει βαρύνουσα σημασία μιας και δύναται να ανοίξει δρόμο σε πανεθνικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ, η ένωση ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου επιτρέπεται σε 9 από τις 50 πολιτείες.

Ο ισχύων νόμος, του 1996, που ονομάστηκε DOMA (Υπεράσπιση της Πράξης περί Γάμου) ορίζει ότι «ο γάμος είναι η νόμιμη ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα» και απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει ή να χορηγήσει επιδόματα και προνόμια σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων, ακόμη και σε αυτά που έχουν παντρευτεί νόμιμα βάσει πολιτειακών νόμων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!