Τουρκία: Απομονωμένοι όσοι κρατούμενοι «έχουν LGBT»

29/07/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για όσους δηλώνουν ότι «έχουν» LGBT σαν να είναι αρρώστια.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας ότι η πλειονότητα των φυλακισμένων ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με άλλους κρατούμενους, δηλαδή ότι πρακτικά βρίσκονται σε απομόνωση στις τουρκικές φυλακές.

Περαιτέρω, η ορολογία της ανακοίνωσης του υπουργείου (κάνει λόγο για όσους δηλώνουν ότι «έχουν» LGBT σαν να είναι αρρώστια), η αναφορά του ότι οι γκέι πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό υγείας, και ότι θα οικοδομηθεί και χωριστή μονάδα για τα άτομα της LGBT κοινότητας στις φυλακές προκάλεσε οργή.

Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε ακόμη, μετά από ερώτηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ότι σήμερα στα τουρκικά σωφρονιστικά καταστήματα υπάρχουν συνολικά 79 –δηλωμένα- άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, 71 έχουν καταδικαστεί και οκτώ είναι υπό κράτηση. Οι LGBT κρατούμενοι είναι διασκορπισμένοι σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα.

πηγή: http://www.transs.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!