Σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια ζητά το ΠΑΣΟΚ

27/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά τη ΔΗΜΑΡ και το Σύριζα, τη σειρά παίρνει το ΠΑΣΟΚ να θέσει το θέμα επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης που ισχύει από το 2008 και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος, μετά από τη συνάντηση που είχε το επιτελείο του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο  Αθανασίου, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Συμφωνήθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονισθεί  η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Αποτελεί  το τρίτο κατά σειρά κόμμα που με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, τάσσεται ανοιχτά υπέρ τη επέκτασης της συγκεκριμένης νομοθεσίας και για τα ομόφυλα ζευγάρια (Η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη καταθέσει  σχετική πρόταση νόμου).

Εντύπωση βέβαια προκαλεί, ότι παρά τις θετικές εξελίξεις στο θέμα της συμβίωσης , το πρόσφατο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – στο οποίο θα κατατεθεί και η σχετική τροπολογία-δεν κάνει καμία αναφορά σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, δημιουργώντας  σημαντικά κενά αλλά και πολλές απορίες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!