Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο το Weekend

19/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Τη μεγάλη μας συμπάθεια για την ταινία Weekend, δεν την έχουμε κρύψει ποτέ.

Αρκεί να ανατρέξετε στα παρακάτω δυο links, όπου σας είχαμε παρουσιάσει το teaser και το main trailer.

Σήμερα έχουμε πολλά και καλά Weekend νέα.

Σημαντικότερο όλων, είναι πως η ταινία θα προβληθεί στο φετινό 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-15 Νοεμβρίου.

Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια της ενότητας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που περιλαμβάνει κάθε χρόνο ταινίες ανεξάρτητης παραγωγής, με τολμηρή, αιχμηρή, διαφορετική φωνή.

Το δεύτερο νέο είναι πως η ταινία παίζεται πλέον για τέταρτη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και όχι απλά παίζεται, αλλά πάει και πολύ καλά εισπρακτικά, για τα δεδομένα της ταινίας και τον αριθμό αιθουσών που προβάλλεται.

Το πρώτο μάλιστα τριήμερο προβολής της, ήταν η καλύτερη ταινία σε εισπράξεις per print (αναλογία δηλαδή εισιτηρίων που έκοψε και κινηματογράφων που προβάλλονταν. Αυτή τη στιγμή παίζεται σε 24 αίθουσες και έχει μαζέψει 260.000 δολάρια.

Aυτή την εβδομάδα ξεκινάει η προβολή της στην Γερμανία, ενώ στις 4 Νοεμβρίου ανοίγει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση

Παρασκευή βράδυ, αφού αφήσει τους στρέιτ φίλους του, ο Ράσελ πηγαίνει σε ένα club, με διάθεση για one night stand. Λίγο πριν φύγει, θα γνωρίσει τον Γκλεν. Η γνωριμία τους θα είναι η αρχή για ένα απρόσμενα ευχάριστο σαββατοκύριακο – σε bars και κρεβατοκάμαρες, με αλκοόλ, ναρκωτικά, συζητήσεις, εκμυστηρεύσεις και σεξ – δυο μέρες που θα τους αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.
Το Weekend έχει κερδίσει βραβεία σε queer festivals, ενώ έχει μαζέψει θετικές κριτικές σε έντυπα όπως οι New York Times, η Guardian, το Variery, η Washington Post κλπ.
Όμορφο trailer, για μια ταινία που θα μπορούσε να είναι το gay Before Sunrise, μια από τις πιο όμορφες ισορίες αγάπης του σύγχρονου σινεμά.




Δες και αυτό!