Πρώτος ο “Τεν Τεν” στο box office του τετραημέρου

08/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Τι είδαμε αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες;

Σίγουρα πάντως δεν είδαμε πολύ σινεμά, καθώς ο κόσμος επηρεάστηκε σαφώς από την πολιτική επικαιρότητα της τελευταίας εβδομάδας.

Παραταύτα, περίπου 35.000 θεατές είδαν τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τεν Τεν: Tο Μυστικό του Μονόκερου, σε 90 αίθουσες, ένα συμπαθητικό άνοιγμα για μια ταινία που έχει με το μέρος της τους κριτικούς, ενώ και το word of mouth αναμένεται να την βοηθήσει, να συνεχίσει την καλή της πορεία στις ελληνικές αίθουσες.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση συναντούμε τα “Tower Heist” και “Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στην Στεριά”, με 26.000 εισιτήρια έκαστη. Η “Λούφα” έχει φτάσει μέχρι σήμερα τα 121.000 εισιτήρια.

Στην τέταρτη θέση, τα Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν μάζεψαν ακόμη 6.700 εισιτήρια, στο 5ο τους τετραήμερο. Η ταινία αναμένεται να ξεπεράσει τις επόμενες μέρες τα 200.000 εισιτήρια, ενώ αποτελεί την δεύτερη σε εισιτήρια ταινία της νέας σαιζόν, πίσω μόνο από τα… “Στρουμφάκια”!

Αμέσως μετά το Δέρμα Που Κατοικώ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με 6.500 εισιτήρια το τετραήμερο και 40.000 σε 18 μέρες.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε και το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν με την Τίλντα Σουίντον, με 3.000 περίπου εισιτήρια σε 6 αίθουσες.

Η Σουίντον δίνει για μια ακόμη φορά, οσκαρική ερμηνεία… και για όλους εσάς τους Oscar lovers, είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε.

Μια ακόμη σημείωση… ο “Τεν Τεν” έχει ξεκινήσει μια εντυπωσιακή εισπρακτική πορεία στις ευρωπαϊκές χώρες. Σε 10 μέρες προβολής, έχει ξεπεράσει τα 125 εκατομμύρια δολάρια.

Μεγάλο μερίδιο στο παραπάνω νούμερο ανήκει στην Γαλλία, όπου η ταινία έκανε σχεδόν 22 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο πρώτο τριήμερο προβολής της, ρεκόρ για την χώρα, για ταινία που δεν είναι σίκουελ. Φυσιολογική θα λέγαμε η παραπάνω επιτυχία, καθώς ο “Τεν Τεν είναι” στην Γαλλία και το Βέλγιο ένας από τους δημοφιλέστερους κόμικς ήρωες μικρών και μεγάλων.

Τεν Τεν: Tο Μυστικό του Μονόκερου

Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν




Δες και αυτό!