Προσπάθεια φίμωσης της Αυστριακής συμμετοχής στη Eurovision 2014

antivirus magazine διαφήμιση

Με online αίτηση, κάτοικοι της Λευκορωσίας ζητούν από το Υπουργείο Πληροφοριών να εμποδίσει τη μετάδοση της Αυστριακής συμμετοχής στον ημιτελικό (και πιθανόν στον τελικό, αν προκριθεί) της Eurovision 2014 καθώς δεν ανέχονται την προσβολή που εκπροσωπέι για αυτούς η συμμετέχουσα της χώρας Conchita Wurst.

Σύμφωνα με την αίτησή τους, για την οποία μάθαμε από το newsru.com χωρίς όμως να αναφέρεται ο αριθμός των μέχρι στιγμής ατόμων που έχουν υπογράψει, οι… διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν πως η κρατική τηλεόραση δεν πρέπει να μεταδώσει την εμφάνιση της τραβεστί καλλιτέχνιδος από την Κοπεγχάγη γιατί αυτό θα προωθούσε το “ανεπιθύμητο lifestyle” (άντε βγάλη άκρη τώρα εσύ τι μπορεί να σημαίνει αυτό!), μιας και το διαγωνισμό θα το παρακολουθήσουν και τα παιδιά τους και θα… εθιστούν στο σοδομισμό! (μάλλον εδώ μπέρδεψαν τις ορολογίες).

Η χώρα τους, κατά τη γνώμη τους, έχει διατηρήσει υψηλές συνθήκες οικογενειακής αξίας και υγιεινής (ναι, καλά διαβάζετε, έτσι γράφει στην αίτηση τους) βασισμένη στην αγάπη και υποστήριξη μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού φύλλου!

Δυστυχώς όμως για αυτούς η EBU δεν επιτρέπει σε μια χώρα να συμμετέχει όταν δεν δέχεται τους αδιαπραγμάτευτους για αυτήν πανευρωπαϊκούς όρους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για όσους γνωρίζουν (αλλά και για τους νεότερους) να θυμήσουμε ότι η EBU απέκλεισε τελευταία στιγμή το Λίβανο από τη Eurovision του 2005 επειδή η κρατική τους τηλεόραση (που είχε στείλει στο Κίεβο και μια πολύ καλή και δυνατή συμμετοχή) αρνήθηκε να μεταδώσει τη συμμετοχή του Ισραήλ επικαλούμενη την εθνικής της νομοθεσία. Άρα η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο διαγωνισμό ή θα συνυπογράψει την online αίτηση.

Να θυμηθούμε όμως και κανα δύο περιστατικά περάν της καταστάσεως. Το 2013 η Τουρκία ενώ είχε δηλώσει και πληρώσει τη μετάδοση της Eurovision από τη Σουηδία, ακύρωσε τη μετάδοση του 2ου ημιτελικού και τελικού εξαιτίας του φιλιού της Φιλανδής τραγουδίστριας με την κοπέλα στα φωνητικά επι σκήνής. Πριν από λίγες μέρες η Κίνα μετέδοσε από το κρατικό κανάλι της το διαγωνισμό του 2013 χωρίς της συμμετοχή της Φιλανδίας!

Εγώ να κάνω μια αφελή ερώτηση όμως: Και καλά να δεχτώ ότι κάποιοι Λευκορώσοι έχουν “θέμα” με τους τραβεστί. Εμείς όμως που έχουμε “θέμα” με τις δικτατορίες (τύπου Lukachenko), τι λέτε να κάνουμε; H δική μου απάντηση είναι καλύτερα μια τραβεστί στη Eurovision παρά λογκρισία και υποκρισία από τη φίλη Λευκορωσία!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!