Πάπας Φραγκίσκος: «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους;»

29/07/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε κατά των gay διακρίσεων.

Ζωηρή συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσουν οι τελευταίες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος κατά την επιστροφή του από τη Βραζιλία άνοιξε το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, αλλάζοντας γραμμή πλεύσης σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Ο Πάπας κατά το ταξίδι της επιστροφής και μιλώντας εν πτήσει σε δημοσιογράφους προέβη σε μία φιλελεύθερη δήλωση, αναφορικά με τη στάση που κρατούσε κατά το παρελθόν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, για το θέμα των ομοφυλόφιλων.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω το σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν κάποιος άνθρωπος αναζητά τον Ιησού και το καλό, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτή τη συμπεριφορά;». Επιπλέον, προσέθεσε πως οι ομοφυλόφιλοι δε θα πρέπει να περιθωριοποιούνται, αντίθετα θα πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία.

Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

πηγή: www.gayworld.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!