Ο πρώτος gay γάμος στη Γαλλία

21/05/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

O νόμος για τους γάμους των ομοφυλοφίλων με την υπογραφή του Φρανσουά Ολάντ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της γαλλικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του πρώτου γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι πλέον γεγονός.   Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό είναι το πρώτο ζευγάρι που έσπευσε στο δημαρχείο του Μονπελιέ για να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.   Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στις 29 Μαΐου.   Η δήμαρχος της πόλης θα έχει την ευθύνη της τελετής.   «Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό προετοιμάζονται για την μεγάλη ημέρα και εμείς κάνουμε το ίδιο, εδώ στο δημαρχείο του Μονπελιέ. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια πρόοδος για την κοινωνία.

Πιστεύω όταν η κοινωνία προχωρά κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, είναι μια άκρως θετική εξέλιξη», δήλωσε η Ελέν Μαντρού, δήμαρχος του Μονπελιέ.   Οι δύο άνδρες περίμεναν, όπως λένε, για αρκετό καιρό αυτή τη στιγμή.   «Η αγάπη του ενός για τον άλλον είναι ο πιο όμορφος συμβολισμός. Θα μπορούμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας και θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι γάμοι στο προσεχές μέλλον. Αυτός είναι και ο πιο όμορφος συμβολισμός για την Γαλλία που από σήμερα είναι μια χώρα πιο δίκαιη», ανέφερε ο Βινσέντ.

Στην αντίπερα όχθη, εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Παρίσι κατά της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου, η οποία άνοιξε το δρόμο για την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.   Ακολούθησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Πηγή: www.lifo.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!