Ο ομοφοβικός νομοθετικός παροξυσμός της Ρωσίας. Μετά τον νόμο της «προπαγάνδας» έρχεται αυτός της «θεραπείας»

27/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Οι προσπάθειες του Vladimir Putin να εξαλείψει τους απανταχού ομοφυλόφιλους, καλά κρατούν. Μετά τον περίφημο νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που ψηφίστηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο, έρχεται μια ακόμη εμπνευσμένη νομοθεσία που θα προσφέρει δωρεάν θεραπεία από το «μικρόβιο» της ομοφυλοφιλίας σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία «αναχαίτισης της ομοφυλοφιλίας» αποτελεί μια μη επιστημονική τεχνική της οποίας τα αποτελέσματα είναι ανύπαρκτα και πολλές φορές και επικίνδυνα. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι ιατρικοί σύλλογοι έχουν καταδικάσει τις εν λόγω πρακτικές.

Η συμμετοχή σε αυτή τη θεραπεία θα είναι ανώνυμη και εθελοντική. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία στην ομοφυλοφιλία, ο εθελοντικός αυτός χαρακτήρας μπορεί πολύ σύντομα να γίνει υποχρεωτικός. Μπορεί, επίσης, να δίνεται σαν εναλλακτική επιλογή σε όσους παρανόμησαν, σύμφωνα με το νόμο της gay προπαγάνδας, αντί αυτής της φυλακής. Το πράγμα μπορεί να πάρει πολλές κατευθύνσεις.

Ο Mikhail Degtyarev, ανώτερο μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, έδωσε την είδηση για την «ex-gay» θεραπεία στους δημοσιογράφους της Μόσχας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα επιτρέψει στα ομοφυλόφιλα άτομα να επιστρέψουν σε μια κανονική ζωή αφού θα γίνουν ετεροφυλόφιλοι, όπως ακριβώς και το 95-99% των πολιτών της Ρωσίας.

Ο Degtyarev, πάντως, φαίνεται να γνωρίζει πολύ λίγα για αυτές τις θεραπείες. Ακόμα και αυτοί που τις υποστηρίζουν, γνωρίζουν καλά ότι δεν μετατρέπουν τους ομοφυλόφιλους σε ετεροφυλόφιλους, απλώς επιτρέπουν (όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι) στα gay άτομα να λειτουργούν μέσα σε μια ετεροφυλική σχέση.

Η εφημερίδα «Russia Τoday» σε δημοσίευμα της σημειώνει ότι αυτή η «πρωτοβουλία» θα προσφέρει τη δυνατότητα στα gay άτομα να συμμετέχουν σε ανώνυμες συνεδρίες με ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και σεξολόγους.

Ο Degtyarev δήλωσε, επίσης, στους δημοσιογράφους, ότι η βουλή εργάζεται πάνω σε ένα νόμο, ο οποίος θα απαγορεύει την προσφορά αίματος από ομοφυλόφιλους. Κάτι που έπαψε να ισχύει από το 2008, όταν καταργήθηκε η συγκεκριμένη απαγόρευση. Υποστήριξε δε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί μορφή διάκρισης, μιας και το 65% των οροθετικών ατόμων είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν έδωσε βέβαια την πηγή αυτών των στατιστικών.

«Θα προτείνουμε τροποποιήσεις στο νόμο σχετικά με τους δότες αίματος, ώστε να επαναφέρουμε την ομοφυλοφιλία στη λίστα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις απαγορευτικές αντενδείξεις».

Σύμφωνα με τη γνώμη της ρωσίδας δημοσιογράφου για την LGBT κοινότητα, Masha Gessen, αλλά και αρκετών άλλων, ο Putin και οι βουλευτές του εργάζονται πάνω σε έναν ακόμη έναν νόμο που θα επιτρέψει στη ρωσική κυβέρνηση να απομακρύνει όλα τα παιδιά από γονείς που «ανήκουν» στην LGBT κοινότητα. Για το λόγο αυτό, η Gessen μετακομίζει στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να γλιτώσει η ίδια και το παιδί της.

πηγές: Lesbiru.com, GayStarNews, The new civil rights movement, Pink News

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!