Ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητά από Obama να συμπεριλάβει LGBT στην επιτροπή που θα στείλει στους ολυμπιακούς της Ρωσίας

15/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια ομάδα υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων (Human Rights First) έστειλε μια επιστολή στον πρόεδρο των Η.Π.Α, Barack Obama, με στόχο να τον πείσει να συμπεριλάβει LGBT άτομα στην επιτροπή που θα αποσταλεί στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι.

Η επιστολή έγραφε: «Η επιλογή των μελών της επίσημης επιτροπής των Η.Π.Α για την τελετή έναρξη και λήξης των ολυμπιακών αγώνων, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να δείξουμε στη Ρωσία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ότι η πολιτική του Obama έχει ως προτεραιότητα την ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε να διασφαλίσετε ότι η επιτροπή των Η.Π.Α θα περιλαμβάνει LGBT προσωπικότητες-αθλητές, κυβερνητικούς αξιωματούχους κ.α-σαν σύμμαχους της υπόλοιπης LGBT κοινότητας, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα της ανεκτικότητας και του σεβασμού για τα ατομικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο Obama πρόσφατα καταδίκασε την ομοφοβική νομοθεσία του Putin.

Σε μία ανακοίνωση την Παρασκευή, ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Jay Carney, δήλωσε: «Πιστεύω ότι είμαστε ιδιαίτερα σαφείς σχετικά με τους νόμους που υφίστανται αλλά και τα θέματα που περιβάλλουν την LGBT κοινότητα καθώς και σχετικά με τις προσδοκίες μας από τη Ρωσία σε ότι έχει να κάνει με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών».

πηγή: www.pinknews.co.uk

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!