Οι gay φωτογραφίες του 2011… με μια ελληνική έκπληξη

01/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Λίγες εβδομάδες πριν, το Advocate.com έκανε ένα αφιέρωμα στις gay φωτογραφίες της χρονιάς, φωτογραφίες όμως, με concept διαμαρτυρίας.

Αφορμή ήταν το εξώφυλλο του Time, όπου Πρόσωπο της Χρονιάς είναι “Ο Διαμαρτυρόμενος”… από τον αραβικό κόσμο και την Αθήνα, μέχρι την Γουόλ Σριτ και την Μόσχα. Ήταν η χρονιά της διαμαρτυρίας, η χρονιά που ο κόσμος δήλωνε παντού: “Μέχρι εδώ… αρκετά!”.

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Shepard Fairey, είναι ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς που βρήκαν τρόπους να διαμαρτυρηθούν γι αυτά που πιστεύουν.

Για ποια πράγματα διαμαρτυρήθηκε λοιπόν φέτος η ΛΟΑΔ κοινότητα παγκοσμίως;

Το φωτογραφικό αφιέρωμα περιλαμβάνει μάλιστα και μια έκπληξη, καθώς μια από τις φωτογραφίες έρχεται από την Πλατεία Συντάγματος και την 14η Φλεβάρη.

18 Ιανουαρίου: Συγκέντρωση έξω από το Νομοθετικό Συμβούλιο του Παρισιού, για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, ο οποίος δεν έχει ακόμη νομιμοποιηθεί στην χώρα.

14 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση φιλιού στην αρχή της Ερμού, ακριβώς κάτω απ’ το Σύνταγμα. Σκοπός της συγκέντρωσης να συνηθίσει ο κόσμος τα φιλιά μεταξύ των gay.

14 Φεβρουαρίου: Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες σε ένα ζευγάρι λεσβιών, τις Davina Kotulski και Molly McKay. Οι δυο τους συμμετείχαν σε μια καθιστική διαμαρτυρία ομόφυλων ζευγαριών, επειδή δεν τους δόθηκαν άδειες γάμου, από έναν διοικητικό υπάλληλο του Σαν Φρανσίσκο.

17 Μαρτίου: Διαμαρτυρία gay ακτιβιστών την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στην Νέα Υόρκη, ως αντίδραση στην άρνηση των οργανωτών, να τους δώσουν άδεια συμμετοχής στην παρέλαση.

15 Απριλίου: Διαμαρτυρία με φιλιά έξω από παμπ του Λονδίνου, μετά από την πρωτοβουλία ενός υπαλλήλου, να διώξει από το μαγαζί ένα gay ζευγάρι, τους Jonathan Williams και James Bull, επειδή φιλιόντουσαν.

28 Μαΐου: Αστυνομικοί προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν gay ακτιβιστή, ο οποίος συμμετέχει σε ένα παράνομο συλλαλητήριο στο κέντρο της Μόσχας.

28 Ιουνίου: Φοιτήτρια σε ένα πανεπιστήμιο των Φιλιππινών φωτογραφίζεται στα πλαίσια μιας ΛΟΑΔ παρέλασης – διαμαρτυρίας για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας στην πόλη Quezon. Η διαμαρτυρία έγινε μετά από την είδηση πως από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί πάνω από 100 άτομα της ΛΟΑΔ κοινότητας στην χώρα, τα 23 μέσα στο 2011.

25 Ιουνίου: Φωτογραφία από την 11η παρέλαση περηφάνιας στο Παρίσι, με την συμμετοχή καλλιτεχνών, όπως η Κατρίν Ντενέβ. Κεντρικό σύνθημα φέτος, η αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας παγκοσμίως.

13 Αυγούστου: Διαμαρτυρία τρανς ακτιβιστών στην Πόλη του Μεξικού, εναντίον εγκλημάτων με στόχο την ΛΟΑΔ κοινότητα, όπως η δολοφονία του Christian Sanchez, τον περασμένο Ιούλιο.

19 Οκτωβρίου: Σέρβοι gay ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από κυβερνητικό κτίριο στο Βελιγράδι, μετά την επίθεση σε μια ομοφυλόφιλη γυναίκα. Λίγες εβδομάδες πριν, ο δήμος είχε απαγορεύσει το τοπικό gay pride για “λόγους ασφαλείας”.

1η Δεκέμβρη: Συγκέντρωση στην Νέα Υόρκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. 100 και κάτι ακτιβιστές συνελήφθησαν μετά από την προσπάθεια τους, να “πιέσουν” τον δήμαρχο Μάικλ Μπλουμπεργκ και μέλη του Κογκρέσου, να φορολογήσουν τις συναλλαγές στην Wall Street και να μαζέψουν χρήματα για την έρευνα και θεραπεία του HIV.




Δες και αυτό!