“Ναι” στην ψήφιση νόμου που απαγορεύει τις σεξουαλικές διακρίσεις στο χώρο εργασίας, λένε οι Αμερικάνοι

23/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των αμερικάνων υποστηρίζει την εφαρμογή νόμων, οι οποίοι απαγορεύουν τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη για χάρη της Huffington Post και του YouGoV, θέλει το 52% των ερωτηθέντων να είναι θετικό ως προς την ψήφιση νόμων κατά των σεξουαλικών διακρίσεων, σε αντίθεση με ένα 35% που αντιτίθεται.

Το υψηλό αυτό ποσοστό προέρχεται κυρίως από νεαρά άτομα αλλά και από ψηφοφόρους που τάσσονται στην παράταξη των «Δημοκρατικών».

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το 63% της εν λόγω παράταξης υποστηρίζει νόμους τέτοιου περιεχομένου, ενώ σε αυτή των «Ρεπουμπλικάνων» το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 47%.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν τις νεότερες ηλικίες (18 -29) να υποστηρίζουν περισσότερο αντίστοιχες κινήσεις αντιρατσιστικού περιεχομένου, σε ποσοστό που φτάνει το 59%, σε αντίθεση με το 28% που διαφωνεί.

Η δημοσκόπηση «διαπιστώνει» ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των αμερικάνων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο, σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 65%. Ένα 20% δεν ήταν σίγουρο και μόνο το 15% γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το παράδοξο επίσης, έχει να κάνει με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αν και δύσκολα θα υποστήριζαν έναν τέτοιο νόμο, πιστεύουν ότι ήδη υπάρχει στο αμερικάνικο δίκαιο.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι ουσιαστικά ο ομοσπονδιακός νόμος που ισχύει στις ΗΠΑ, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους από κάποια πιθανή συμπεριφορά διάκρισης στο χώρο εργασίας. Οποιαδήποτε προστασία παρέχεται μόνο από τις εκάστοτε νομοθεσίες που ισχύουν σε κάποιες πολιτείες.

Για αυτό το λόγο, ο πρόεδρος Barack Obama κάλεσε το Κογκρέσο να περάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει προστασία σε όσους εργαζόμενους πέφτουν θύματα «σεξουαλικού ρατσισμού».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!