Δεύτερος Μεγάλος Διαγωνισμός Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X

19/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, με γεμάτες προβολές και πολύ καλά σχόλια απ’ όλους τους θεατές. Στα highlights του Σαββατοκύριακου, το Drive με τον Ράιαν Γκόσλινγκ που ενθουσίασε το κοινό και το νορβηγικό Happy, Happy, που έκλεψε τις εντυπώσεις χθες βράδυ, στο Αττικόν.

Μην ξεχάσουμε βέβαια να αναφέρουμε το ακτιβιστικό ντοκιμαντέρ We Were Here, για τον αγώνα που ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο, για την πρόληψη και καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS.

Σήμερα το Antivirus, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν τον δεύτερο διαγωνισμό τους, μέσα από τον οποίο, έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για τέσσερις ακόμη ταινίες.

Μια μάλιστα από αυτές είναι το Skoonheid, η ταινία που κέρδισε το Queer Βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αναλυτικά οι προβολές έχουν ως εξής:

SKOONHEID (ΟΜΟΡΦΙΑ) [Τρίτη, 20/09, στις 22.00 – Απόλλων Cinemax]
DO YOU SEE COLORS WHEN YOU CLOSE YOUR EYES [Πέμπτη, 22/09, στις 17.30 – Απόλλων Cinemax Class]
MANJI (ΣΒΑΣΤΙΚΑ) [Παρασκευή, 23/09, στις 22.00 – Αττικόν Cinemax Class]
CODEPENDENT LESBIAN SPACE ALIEN SEEKS SAME (ΕΞΩΓΗΪΝΗ ΛΕΣΒΙΑ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΙ) [Σάββατο, 24/09, 00.00, Δαναός]

Για να δηλώσετε συμμετοχή, δεν έχετε παρά να αφήσετε για μια ακόμη φορά comment, με τον τίτλο της ταινίας που θέλετε να δείτε, μαζί με ένα mail επικοινωνίας (το mail δεν είναι απαραίτητο, αν δηλώνετε συμμετοχή με το facebook profile σας).

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για παραπάνω από μια ταινία, απλά σημειώνετε τον τίτλο από την κάθε ταινία που θέλετε να δείτε.

Για την κάθε ταινία θα κληρωθούν τρεις προσκλήσεις.

Για το Skoonheid, οι τρεις διπλές προσκλήσεις θα κληρωθούν την Τρίτη το πρωί.
Για το Do You See Colors When You Close Your Eyes, ο διαγωνισμός συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ, ενώ για το Manji… οι τρεις τυχεροί θα βγουν την Πέμπτη, το βράδυ.
Τέλος για το “Εξωγήινη Λεσβία Μόνη Ψάχνει“, συνεχίζετε να λαμβάνετε μέρος μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Οι τρεις ταινίες με μια ματιά:

1. Skoonheid (Ομορφιά)

Ο Φρανσουά είναι ένας λευκός σαρανταπεντάρης, που ζει μια, φαινομενικά, ήρεμη ζωή στο Μπλουμφοντέιν της Νοτίου Αφρικής. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών και περιποιητικός σύζυγος – μέχρι που γνωρίζει τον 23χρονο Κριστιάν, εμφανίσιμο γιο ενός παλιού του φίλου, ο οποίος του ξυπνάει το ομοφυλοφιλικό πάθος, το οποίο επιμελώς έκρυβε επί χρόνια σε κρυφές συναντήσεις ανώνυμου σεξ. Φιλμικός καταιγισμός συναισθημάτων, το «Skoonheid» επικεντρώνεται στην συνταρακτική ιστορία μιας εσωτερικής προσωπικής μάχης, με φόντο ένα αστικό, θρησκόληπτο, περιβάλλον στη Νότια Αφρική. Ο Ολιβερ Χερμάνους σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός οικογενειάρχη που έρχεται αντιμέτωπος με την πιο βαθιά του επιθυμία, ξεπερνώντας κάθε όριο. Μια κινηματογραφική εμπειρία για την ομοφοβία και τον ρατσισμό, ο φετινός Queer Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών, μπορεί συχνά να πατάει ενοχλητικά κουμπιά αλλά δεν διστάζει να θίξει ταμπού θεματικές, μακριά από εξωραϊσμούς και διδακτικά μηνύματα, με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο.


Beauty – Ομορφιά by NyxtesPremieras

2. Do You See Colors When You Close Your Eyes

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Τζόναθαν, ο σύντροφός του, Κρίστιαν και ο δίδυμος αδερφός του, Μάικλ, τρυπώνουν μέσα στο πατρικό του(ς) σπίτι και κλέβουν το δοχείο με την στάχτη του. Στην συνέχεια, ξεκινούν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, τινάζοντας τη στάχτη σε μέρη που ο άτυχος νέος δεν πρόλαβε ποτέ να δει και να επισκεφθεί. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής τους, οι δύο άνδρες αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, που εξελίσσεται σε ερωτική έλξη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να καταλάβουν ένα κομμάτι της προσωπικότητας του Τζόναθαν που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν. Οι δίδυμοι αδερφοί Γιανγκ σκηνοθετούν μια μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης δυναμικής ερωτική ιστορία με διαφορετικά επίπεδα και πολλαπλές ηθικές προεκτάσεις. Γυρισμένο μόλις σε μια εβδομάδα, το «Do You See Colors When You Close Your Eyes?» με την καθηλωτική φωτογραφία και τα πλήρως εναρμονισμένα με την ανάδειξη της πλοκής κάδρα του, αφηγείται την τραγική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, στο οποίο ο ένας από τους συμμετέχο- ντες είναι ήδη νεκρός.


Do You See Colors When You Close Your Eyes? by NyxtesPremieras

3. Manji (Σβάστικα)

Ακαταμάχητης ομορφιάς μοντέλο καλλιτεχνών παρασύρει βαριεστημένη νοικοκυρά σε λεσβιακό ειδύλλιο. Πολύ σύντομα, ο ανίκανος εραστής της πρώτης και ο μαλθακός σύζυγος της δεύτερης μπλέκονται κι αυτοί σε ένα διαβολικό ménage à quatre. Ο έρωτας, η επιθυμία, το σεξ και η ζήλια τούς οδηγούν σε μια δίνη ανεξέλεγκτου πάθους, συμπαρασύροντας ο ένας τον άλλον σε μια προδιαγεγραμμένη αυτοκαταστροφική πορεία. Ο,τι ακολουθεί είναι ένα ντελιριακό παιχνίδι εξουσίας, όπου ο εκβιασμός, η εξαπάτηση και η προδοσία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ακολουθώντας αρκετά πιστά το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζουνιτσίρο Τανιζάκι, όπου τα τέσσερα άκρα της σβάστικας συμβολίζουν τους τέσσερις πρωταγωνιστές, ο Μασουμούρα ξετυλίγει ένα εξωφρενικό ερωτικό γαϊτανάκι που κατοικείται από τους αγαπημένους του χαρακτήρες: «τρελούς, που εκφράζουν τις επιθυμίες τους χωρίς καμία ντροπή και διακριτικότητα». Διασκεδαστικά ένοχη απόλαυση ή over the top μελοδραματική σπουδή πάνω στον amour fou και τη σεξουαλική εμμονή, το «Manji» παραμένει μία από τις πιο τρελές δημιουργίες του Μασουμούρα.

4. Εξωγήινη Λεσβία Μόνη Ψάχνει

Τρεις καραφλές λεσβίες εκδιώκονται από τον πλανήτη Ζοτζ επειδή τα ρομαντικά τους συναισθήμα- τα επηρεάζουν αρνητικά το εκεί στρώμα του όζοντος κι έτσι καταφτάνουν στη Γη. Μία από αυτές ερωτεύεται την Τζέιν, μία μοναχική γυναίκα που δουλεύει σε ένα χαρτοπωλείο. Το παράδοξο ζευγάρι ξεπερνά τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους και το ειδύλλιο εξελίσσεται, μέχρι που δύο μαυροκοστουμάτοι κυβερνητικοί πράκτορες, επιφορτισμένοι με την διάσπαση των ερωτικών σχέσεων μεταξύ γήινων και εξωγήινων, τις βάζουν στο μάτι και τις κυνηγούν. Μια ξεκαρδιστική sci-fi κωμωδία με ασπρόμαυρα πλάνα που κλείνει το μάτι σε αντίστοιχα b-movies αριστουργήματα του παρελθόντος, το «Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same» θα σας ταξιδέψει στον δικό του σατιρικό και ρομαντικό αστερισμό, αποτελώντας την ιδανική ταινία για πρώτο ραντεβού, για ζευγάρια όλων των προτιμήσεων.


Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same -… by NyxtesPremieras




Δες και αυτό!