Μια κακόγουστη ραδιοφωνική φάρσα…

16/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Να τεστάρουν τα ομοφοβικά αντανακλαστικά των ακροατών τους θέλησαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ενός σταθμού της Νέας Υόρκης, μέσω μιας μάλλον κακόγουστης φάρσας.

Σύμφωνα με αυτή, η υποτιθέμενη μητέρα ενός αγοριού (Tommy) είχε απορρίψει την πρόσκληση για το παιδικό πάρτι της επτάχρονης Σοφίας, επειδή οι γονείς της ήταν ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Έγραψε μάλιστα πίσω από την επιστολή λέγοντας: «Ο Tommy δεν θα παραστεί. Δεν πιστεύω σε αυτό που κάνετε και δεν θα παρασύρετε το αθώο παιδί μου στο δικό σας τρόπο ζωής. Λυπάμαι που η Sophia πρέπει να μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο. Αν έχετε κάποιο θέμα ή θέλετε να μου μιλήσετε αυτός είναι ο αριθμός μου».

Οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού WKJY (Κ98,3),  Steve Harper και Leeana Karlson, αρχικά μίλησαν για το υποτιθέμενο περιστατικό  κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους, την περασμένη Τετάρτη. Μετά όμως το σάλο που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο, αποφάσισαν να τη συνεχίσουν.

Έφτασαν σε σημείο μάλιστα να ποστάρουν στο Facebook μια φωτογραφία με τη λεγόμενη επιστολή, παρακινώντας τους επισκέπτες τις σελίδες να κάνουν τα σχόλια τους.

Την Παρασκευή όμως οι παραγωγοί της εκπομπής ανέβασαν στη σελίδα του σταθμού ένα κείμενο με το οποίο παραδέχονταν ότι όλη ιστορία ήταν δημιούργημα της φαντασίας τους, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους ακροατές. «Αυτή η ιστορία ήταν στην πραγματικότητα εντελώς πλασματική και δημιουργήθηκε από εμάς τους δύο. Αυτό έγινε χωρίς την επίγνωση του σταθμού».

Εξήγησαν επίσης, ότι η πρόσθεση τους είναι να ξεκινήσουν «έναν υγιή διάλογο για ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο θέμα».

«Λυπούμαστε που διαιωνίσαμε αυτό το ψεύδος, ακόμα και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!