Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

23/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ξεκίνησε χθες το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η έναρξη έγινε στον κινηματογράφο Ιντεάλ, με το φεστιβάλ να αποτύει φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, προβάλλοντας ένα μικρό βίντεο προς τιμήν του.

Ταινία έναρξης, η μεγάλη επιτυχία του φετινού γαλλικού σινεμά, «Άθικτοι», των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό. Την ταινία έχουν δει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 εκατομμύρια θεατές.

Οι δυο δημιουργοί δε μπόρεσαν να είναι παρόντες στην έναρξη. Ευχαρίστησαν όμως το κοινό του Ιντεάλ με ένα μικρό video – έκπληξη.

Οι “Άθικτοι” ξεκινούν να προβάλλονται επίσημα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Μαρτίου. Είναι βασισμένοι σε πραγματική ιστορία και αφηγούνται τη σχέση ανάμεσα στον Φιλίπ, έναν πλούσιο αριστοκράτη που μετά από ένα ατύχημα μένει παράλυτος και τον Ντρις, τον οικιακό βοηθό που προσλαμβάνει.

Με την πρώτη ματιά, ο Ντρις φαίνεται εντελώς ακατάλληλος για τη δουλειά. Ίσως όμως να είναι αυτό που χρειάζεται ο Φιλίπ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Οι δυο άνδρες θα κάνουν τον Βιβάλντι να συνυπάρξει με τους Earth, Wind & Fire, τις καθώς πρέπει λέξεις με τις χοντροκομμένες πλάκες, τα κοστούμια με τις αθλητικές φόρμες… Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα συγκρουστούν και θα γεννήσουν μια θεοπάλαβη, αλλά δυνατή και απρόσμενη φιλία.

Μεγάλο ατού της ταινίας οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών (Φρανσουά Κλιζέ και Ομάρ Σι) που δίνουν ρεαλισμό και ζεστασιά στην ταινία.

Μια όμορφη και απλή ιστορία δύναμης, αγάπης, αισιοδοξίας και ένα καστ που καταφέρνει να δημιουργήσει μια ταινία που δεν αφήνει κανένα θεατή αδιάφορο, με το μήνυμα και την γλυκύτητα της.

Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενούν οι κινηματογράφοι Ιντεάλ, Δαναός 1 & 2 και η Αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις προβολές του φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου, ενώ από το site μας έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε προσκλήσεις για ορισμένες από τις ταινίες του προγράμματος.

Στις 29 Μαρτίου και μέχρι της 4 Απριλίου, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη.

13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας – Trailer from INSTITUT FRANÇAIS DE GRÈCE on Vimeo.




Δες και αυτό!