Λιθοβολισμός έως θανάτου τρανς γυναίκας στη Βραζιλία

01/11/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση


Σύμφωνα με την Gay Star News, μία τρανς γυναίκα λιθοβολήθηκε έως θανάτου από μία ομάδα αγνώστων την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τρανς γυναίκα είχε γεννηθεί στο Amos Chagas Lima και ήταν γνωστή με το όνομα Madona. Στις 19 Οκτωβρίου, μία ομάδα ατόμων στο Aracaju πρωτεύουσα της πολιτείας Sergipe της Βραζιλίας, της επιτέθηκε με “βροχή” από πέτρες. Στη συνέχει μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου έχασε τη μάχη με το θάνατο τέσσερις μέρες αργότερα λόγω πολλαπλών σοβαρών εγκεφαλικών κακώσεων. Κανένας ύποπτος δεν συνελήφθη.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Βραζιλιάνικου Τύπου, η Madona ήταν πολύ γνωστή και αγαπητή φιγούρα στην νυκτερινή ζωή του Aracaju, και είναι ανάμεσα στα πολλά τρανς άτομα που έχουν υπάρξει θύματα βίαιων επιθέσεων μίσους στην Βραζιλία, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών.

“Η τρανς κοινότητα είναι η μικρότερη και η πιο ευάλωτη μειονότητα της lgbt κοινότητας, υποφέρει δε από στον μεγαλύτερο βαθμό από την βία, καθώς και απ’ τα τις δολοφονίες μίσους. Από τον Ιανουάριο πάνω από 100 τρανς άτομα έχουν δολοφονήθεί εδώ – δηλαδή 10 τρανς άτομα δολοφονούνται κάθε μήνα. Ο κόσμος εδώ στην Βραζιλία πιστεύει ότι αν δεν του αρέσει κάποιος, όπως συμβαίνει με τα τρανς άτομα, έχει το δικαίωμα να δολοφονεί. Και οι δολοφονίες συνεχίζονται διότι οι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι – και πολύ απλά: το ομοφοβικό και τρανφοβικό μίσους δεν τιμωρείται ποινικά”, είπε η Keila Simpson, Πρόεδρος του National Council to Combat Discrimination.

πηγή: transs.gr / Μετάφραση Τζένη Πατεράκη

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!