Κερδίστε το comic book, «Το Μπλε Είναι Το Πιο Ζεστό Χρώμα», στο οποίο βασίστηκε «Η Ζωή της Αντέλ»

13/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η «Ζωή της Αντέλ» συνεχίζει να κερδίζει θεατές και εντυπώσεις στο ελληνικό box office, πλησιάζοντας τους 30.000 θεατές πανελλαδικά, ένα εξαιρετικό νούμερο για μια ταινία που παίζεται σε μικρό αριθμό αιθουσών.

Η «Αντέλ» όμως έχει ζωή και εκτός κινηματογραφικών αιθουσών, καθώς η ταινία έχει βασιστεί στο βιβλίο – κόμικ της Ζιλί Μαρό, «Το Μπλε Είναι Το Πιο Ζεστό Χρώμα» που κυκλοφόρησε στα ελληνικά σχεδόν τις ίδιες μέρες με την ταινία, από τις Εκδόσεις ΚΨΜ.

Βραβευμένο σε πολλά φεστιβάλ βιβλίου και αγαπημένο των comic fans σε όλο τον κόσμο, το εικονογραφημένο διήγημα της Ζιλί Μαρό είναι ένα comic album με όμορφο σχέδιο, δυνατά συναισθήματα και πλοκή.

Η ζωή της Κλεμεντίν ανατρέπεται την ημέρα που συναντά την Έμμα, μια κοπέλα με γαλάζια μαλλιά, που τη βοηθά να ανακαλύψει όλες τις όψεις της επιθυμίας και να αντιμετωπίσει τα επικριτικά βλέμματα των άλλων. Όπως και η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς, το comic book είναι ένα τρυφερό και ευαίσθητο διήγημα.

Μετά την προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών, η συγγραφέας-δημιουργός του κόμικ εξέφρασε επιφυλάξεις για την κινηματογραφική του απόδοση, αλλά και για τις ερωτικές σκηνές της ταινίας. Η τελική κρίση ανήκει στον αναγνώστη και θεατή, που μπορεί να συγκρίνει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Διακρίσεις:

Η Ταινία:
• Χρυσός Φοίνικας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013

Το Βιβλίο:
• Βραβείο Νέου Δημιουργού 2008, Quinzaine BD de Bruxelles.
• Βραβείο Νέου Συγγραφέα 2010, Salon de la BD et Arts graphiques, Roubaix.
• Βραβείο Πολιτικής Αγωγής 2010, Festival de Blois.
• Βραβείο Κοινού 2011, Festival international d’ Angoulême.
• Βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ 2011, Festival de la BD d’ Alger.

antivirus magazine https://avmag.gr/

Κέρδισε 1 από τα 5 comic books «Το Μπλε είναι το Πιο Ζεστό Χρώμα»

Το περιοδικό Antivirus σε συνεργασία με το Εκδόσεις ΚΨΜ δίνουν τη δυνατότητα σε 5 τυχερούς να κερδίσουν το comic book «Το Μπλε Είναι Το Πιο Ζεστό Χρώμα», πάνω στα οποίο είναι βασισμένη η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία, «Η Ζωή της Αντέλ».

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό κάνοντας Like στο άρθρο παρακάτω και μετά στα σχόλια κάνε tag την σελίδα του Antivirus magazine στο Facebook.

Όροι Διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια 15 μέρες. Θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 11:59. Η κλήρωση θα γίνει την ίδια μέρα, στις 16:00, στα γραφεία του περιοδικού Antivirus. Τα ονόματα των 5 τυχερών θα δημοσιευθούν στην σελίδα μας στο Facebook. Οι 5 νικητές θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα στο facebook προφίλ τους, για τους τρόπους παραλαβής του δώρου.
Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες γίνουν εντός τις προθεσμίας, με το Like στο άρθρο και το αντίστοιχο tag στα σχόλια. Το δώρο περιλαμβάνει το comic book, «Το Μπλε Είναι Το Πιο Ζεστό Χρώμα».




Δες και αυτό!