Ινδία: Eπαναπροσδιορισμός φύλου σε κορίτσια, για να έχουν περισσότερους γιους

03/07/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα «Hindustan Times», «η νέα σοκαριστική και πρωτοφανής τάση, που τρέφεται από την εμμονή των Ινδών για γιους, εκτυλίσσεται σε συντηρητικές ιδιωτικές κλινικές στο Indore της Ινδίας, σε παιδιά από ενός έως πέντε ετών».

Η αναλογία γεννήσεων αγοριών- κοριτσιών στην Ινδία ήταν πάντα αντικείμενο προβληματισμού. Οι γιοι θεωρούνται ευλογία και οι κόρες βάρος, καθώς τα κορίτσια οφείλουν να παντρευτούν με μεγάλη προίκα.

Ενώ οι εξετάσεις διαπίστωσης του φύλου κατά την εγκυμοσύνη είναι παράνομες, οι ακτιβιστές που διαδηλώνουν κατά των εκτρώσεων σε κορίτσια, λένε ότι οι γονείς έχουν ανακαλύψει άλλους τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αγόρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατοντάδες ευκατάστατες οικογένειες συρρέουν στην πόλη Indore προκειμένου να υποβάλουν τα κορίτσια τους σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, πληρώνοντας μόλις 2,000 δολάρια.

Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι τους χορηγείται και ορμονοθεραπεία.

Οι θεραπείες αυτές, ενώ είναι νόμιμες σε περιπτώσεις που το φύλο είναι ασαφές ή σε διεμφυλικές/διεμφυλικούς ενήλικες, οι ειδικοί όμως λένε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα αξιολόγησης για το αν τα παιδιά που υποβάλλονται σε αυτή την διαδικασία χρειάζονται την επέμβαση.

Η Ranjana Kumari, από το Κέντρο Κοινωνικών Μελετών και μια από τις πρώτες που διαδήλωσαν κατά των εκτρώσεων, δήλωσε ότι οι επεμβάσεις αυτές είναι ένα δείγμα της «αυξανόμενης τρέλας» των Ινδών.

«Οι στατιστικές αλλάζουν προς το χειρότερο. Το 2001, στο Δελχί, η αναλογία στις γεννήσεις ήταν 886 κορίτσια για κάθε 1,000 αγόρια. Σήμερα είναι μόνο 866. Όσο μεγαλύτερη η μόρφωση και ο πλούτος, τόσο περισσότερα κορίτσια σκοτώνονται», δηλώνει και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζουν τις περιουσίες τους και να επενδύουν στην εκπαίδευση κοριτσιών, ή να δίνουν προίκα. Είναι η απληστία της μεσαίας τάξης που κυνηγάει το χρήμα. Είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό και αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών»

 

πηγή: transs.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!