Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας straight άνδρας επειδή υπερασπίστηκε τους gay φίλους του

30/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μόνο ως πράξη αυτοθυσίας θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την κίνηση ενός straight άνδρα από τη Νεμπράσκα να προστατέψει τους gay φίλους του από την βίαιη επίθεση που δέχτηκαν έξω από ένα εστιατόριο.

Πρόκειται για τον Ryan Langenegger, ο οποίος είχε βγει για δείπνο με τους δύο φίλους (Josh Foo και Jacob Gellinger).

 «Καθώς τρώγαμε οι τρείς άνδρες μπήκαν στο εστιατόριο. Όταν μας αντιλήφθηκαν άρχισαν να μας κοιτούν επίμονα. Τότε ένας από αυτούς μας πλησίασε, ενώ βρισκόταν ένα με δύο βήματα μακριά από το φίλο μου (Mr Gellinger) ψιθυρίζοντας συνέχεια τη φράση “να το κάνω, να το κάνω”.», δήλωσε ο Langenegger σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Gellinger τότε φαίνεται να είπε: « Ξέρω ότι είμαι ένα αγόρι που φοράει ένα φόρεμα», λαμβάνοντας την απάντηση «Ναι είσαι αηδιαστικός». Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές βρισιές.

Για να αποφύγουν τις περαιτέρω διενέξεις, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να φύγουν από το εστιατόριο. Οι συγκεκριμένη παρέα ανδρών τους ακολούθησε έξω, κόβοντας τους το δρόμο και εμποδίζοντας τους να επιβιβαστούν στο αμάξι.

«Μπήκα μπροστά και είπα. Δεν ψάχνουμε για μπελάδες. Ενώ συνέχιζα να μιλάω, ένας από αυτούς σηκώνει το χέρι του και με χτυπά στο πρόσωπο. Ανασηκώθηκα βλέποντας ότι προσπαθεί να χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο τον φίλο μου, χωρίς όμως επιτυχία. Άρχισα να φωνάζω και να ρωτάω “γιατί”; Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για όλο αυτό».

Ο Ryan Langenegger υπέστη μώλωπες στο πρόσωπο, δυο σπασμένα δόντια και μια τεράστια πληγή στο μέτωπο. Υποστήριξε όμως ότι άξιζε, μιας και προστάτεψε τους φίλους του.

«Τέτοια σκηνικά γίνονται συνέχεια όταν είμαι με τους φίλους μου και είναι πραγματικά άρρωστο. Το 2013, όταν μέναμε στην Οχάμα, αρκετός κόσμος δεν συνειδητοποιούσε ότι τέτοιες περιστατικά συνέβαιναν συχνά. Δεν πρόκειται να κάθομαι να βλέπω τους φίλους μου και τις οικογένειες του να ατιμάζονται. Δεν είναι σωστό».

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη στο φίλο του, ο Josh Foo δήλωσε ότι η πράξη αυτή σημαίνει πολλά για τον ίδιο, ενώ ο Jacob Gellinger, πρόσθεσε: «Μπήκε μπροστά. Αν δεν το έκανε θα ήμασταν εμείς στη θέση του».

Οι τρεις φίλοι σκοπεύουν να πάνε την υπόθεση στα δικαστήρια.

Ο νόμος σχετικά με τα εγκλήματα μίσους στη Νεμπράσκα, καλύπτουν τις περιπτώσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά δεν λέει τίποτα για αυτές που σχετίζονται με την ταυτότητα του φύλου.

 πηγή: www.pinknews.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!