Η πρόταση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα, που κατατέθηκε στην Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα έχει θετικά αποτελέσματα για τα διεμφυλικά άτομα στη χώρα, τα οποία “κατά δυσανάλογο τρόπο φαίνεται ότι είναι μακροχρόνια άνεργα”, σύμφωνα με δήλωση της διαφυλικής ακτιβίστριας Mara Keisling εκ μέρους του National Center for Transgender Equality.
Η πρόταση Ομπάμα που κατατέθηκε στην ομιλία του στο Κονγκρέσσο, περιλαμβάνει το πλάνο για την φορολογία των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν άτομα τα οποία είναι μακροχρόνια άνεργα, επιπροσθέτως μέτρων για τον περιορισμό των διακρίσεων σε σύνδεση με την ανεργία.
Όπως διαβάζουμε στο μπλογκ της διαφυλικής ακτιβίστριας και συγγραφέως Helen Boyd, En|Gender (http://www.myhusbandbetty.com/2011/09/08/mara-keisling-on-obamas-jobs-proposal), η Keisling είπε: «Οι προτάσεις του Προέδρου για την απασχόληση θα είναι πολύ θετικές για τα τρανς άτομα, αλλά και όλους/ες τους/τις λοαδ γενικότερα. Λόγω του ότι είναι δυσανάλογος ο αριθμός (των τρανς ατόμων) που βρίσκονται για μακρά περίοδο στην ανεργία, οι εργασιακές πιστώσεις για τους εργοδότες που προσλαμβάνουν μακροχρόνια άνεργους, είναι ιδιαίτερα θετικές. Η κοινότητά μας δεν μιλά επαρκώς για το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας».
Επίσης, η National Gay and Lesbian Task Force (NGLTF), εξαίρει την πρωτοβουλία του Προέδρου Ομπάμα, προσθέτοντας οι λοαδ παραμένουν ευάλλωτοι στις διακρίσεις, και επανέλαβαν την ανάγκη υιοθέτησης από το Κονγκρέσσο της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο (ENDA).
“Όλοι οι άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένων των λοαδ και των οικογενειών τους- ματώνουν σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Το Κονγκρέσσο και ο Πρόεδρος πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να βρουν δουλειά όσοι την έχασαν, καθώς επίσης να προωθήσουν την νομοθεσία κατά των διακρίσεων για τους λοαδ τον χώρο εργασίας”, διαβάζουμε στην ανακοίνωση της NGLTF.
Το αν το Κονγκρέσσο θα εγκρίνει την πρόταση του Ομπάμα είναι κάτι που μένει να το δούμε, όμως ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες έχουν υποσχεθεί ότι θα αναλάβουν δράση γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η νομοθεσία κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας (ENDA), έχει μείνει στα αζήτητα του Κονγκρέσσου για χρόνια.
πηγή: ΤRANSS.GR