Η κυβέρνηση της Ινδίας καταδικάζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που απαγορεύει τον ομοφυλοφιλικό σεξ

13/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας δήλωσαν ότι θα πολεμήσουν ενάντια στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που επαναφέρει τον κώδικα 377 και καθιστά αξιόποινη πράξη τον ομοφυλοφιλικό έρωτα.

Υποστήριξαν επίσης, ότι θα προσπαθήσουν να αποποινικοποιήσουν το θέμα την ομοφυλοφιλίας στην Ινδία, παρά το γεγονός της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της παράταξης στο Κογκρέσο, Sonia Gandi, εναντιώθηκε σε χθεσινή της ομιλία στην επαναφορά του κώδικα 377, κατάλοιπο από την εποχή της αποικιοκρατίας. Μαζί της τάχθηκαν και άλλα στελέχη της παράταξης.

«Το ανώτατο δικαστήριο είχε πολύ σοφά αφαιρέσει (το 2009) ένα αναχρονιστικό, καταπιεστικό και άδικο νόμο που παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνει το Σύνταγμα μας», δήλωσε η Gandhi και συνέχισε: «Ελπίζω η βουλή να λάβει υπόψη αυτό το θέμα και να επικυρώσει συνταγματικά τη ζωή και την ελευθερία όλων των πολιτών της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που επηρεάζει ο εν λόγω κώδικας».

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Οικονομικών, P. Chidambaram:

«Το να λέμε σήμερα και σε αυτήν την εποχή ότι τα LGBT δικαιώματα δεν πρέπει να αναγνωρίζονται είναι κάτι εξαιρετικά οπισθοδρομικό και απογοητευτικό».

Κάλεσε επίσης, τον υπουργό Οικογενειακών υποθέσεων να στείλει μια σχετική αναφορά προς όλα τα αστυνομικά τμήματα, ζητώντας τους να μην κάνουν χρήση του νόμου σε περιπτώσεις συναινετικού ομοφυλοφιλικού σεξ.

Με τη σειρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Kapil Sibal, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεση δράση για να αλλάξουν την απόφαση του κοινοβουλίου».

Έκκληση για άμεση δράση έκανε και η παράταξη «Aam Aadmi», καλώντας τους νομοθέτες να πιέσουν και να αναθεωρήσουν την εν λόγω απόφαση.

«Το ανώτατο δικαστήριο ποινικοποιεί την προσωπική συμπεριφορά των συναινούντων ενηλίκων».

«Όλοι αυτοί που γεννήθηκαν ή επέλεξαν έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα πρέπει να πέφτουν στο έλεος των αστυνομικών. Κάτι που παραβιάζει όχι μόνο τα ανθρώπινα τους δικαιώματα αλλά πηγαίνει και ενάντια στις φιλελεύθερες αρχές του συντάγματός μας και στο πνεύμα της εποχής».

«Η παράταξη μας εύχεται και ελπίζει ότι το ανώτατο δικαστήριο θα αναθεωρήσει την απόφασή της και επίσης, ότι η βουλή θα πιέσει ώστε να καταργηθεί αυτός ο αναχρονιστικός νόμος».

Η κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει την όλη υπόθεση ξανά στο ανώτατο δικαστήριο ή να περάσει ένα νέο νόμο με τον οποίο καταργεί στην ουσία τον κώδικα 377.

Ένας από τους δύο ανώτατους δικαστές που συμμετείχαν στην απόφαση, συνταξιοδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η αντίπαλη πάντως εθνικιστική παράταξη «Bharatiya Janata», δεν έχει ακόμα κάνει ξεκάθαρη την στάση που πρόκειται να κρατήσει.

Την απόφαση της κυβέρνησης να εναντιωθεί στον αναχρονιστικό αυτό κώδικα, χαιρέτησε και ο αρχηγός του τομέα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Navi Pillay.

«Ο αξιόποινος χαρακτήρας του προσωπικού, συναινετικού ομοφυλοφιλικού σεξ αποτελεί ευθεία παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής αλλά και του διεθνή χάρτη πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον οποίο η Ινδία έχει υπογράψει».

πηγή: www.gaystarnews.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!