Εφαρμογή που «θεραπεύει» ομοφυλόφιλους απαγορεύτηκε από την Apple

03/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μια εφαρμογή «χριστιανικών πεποιθήσεων» υπόσχεται στους απανταχού ομοφυλόφιλους οριστική θεραπεία από τα gay προβλήματα τους. Το εν λόγω application φέρει το όνομα «Setting Captives free» και κυκλοφόρησε πρόσφατα τόσο στην ψηφιακή αγορά της Apple όσο και της Google.

Μετά από έντονες αντιδράσεις η εταιρεία με σήμα το μήλο, αναγκάστηκε να απαγορεύσει τη διάθεση της εφαρμογής μέσα από το δίκτυο της, ενώ το ίδιο ενδεχόμενο εξετάζει και η Google. Προς το παρόν, όμως, συνεχίζει να είναι διαθέσιμο και τους Android χρήστες.

Το «Setting Captives Free» πρόκειται για δημιούργημα της ομότιτλης χριστιανικής ομάδας, η οποία ξεκίνησε την «χριστιανική της δράση», πριν από μερικά χρόνια.

Τα μέλη της ομάδας, μέσα από την εφαρμογή αυτή, υποστηρίζουν ότι: «ανεξάρτητα με το τι έχετε ακούσει αλλού δεν υπάρχει κάποιο γονίδιο της ομοφυλοφιλίας, ούτε γεννηθήκατε έτσι χωρίς καμιά ελπίδα απελευθέρωσης. Μπορείτε να γλιτώσετε από τα δεσμά της ομοφυλοφιλίας μέσα από τα δεσμά του Ιησού Χριστού και του σταυρού».

Εφαρμογές αντίστοιχου περιεχομένου έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φορές και στο παρελθόν, αναγκάζοντας συχνά τις αρμόδιες εταιρείες να προχωρήσουν στην απαγόρευση τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!