Επτά Μέρες Με Τη Μέριλιν – Η Μισέλ Γουίλιαμς φλερτάρει με το Όσκαρ

26/12/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι “Επτά Μέρες με τη Μέριλιν” είναι κάτι σαν μια ιστορία, μέσα στην ιστορία. Είναι η χαμένη εβδομάδα στη ζωή της διάσημης σταρ, όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο – ημερολόγιο του μετέπειτα σκηνοθέτη Κόλιν Κλαρκ.

Το 1956, ο 23χρονος τότε Κλαρκ (Ένρι Ρέντμεϊν) είχε σκοπό να κάνει τα πρώτα του βήματα στη βιομηχανία του σινεμά, δουλεύοντας ως βοηθός στο σετ της ταινίας “Ο Πρίγκηψ και η Χορεύτρια”. Ήταν η ταινία που ένωσε επί σκηνής τον διάσημο Σερ Λόρενς Ολίβιε (Κένεθ Μπράνα) και την Μέριλιν Μονρόε (Μισέλ Γουίλιαμς), την περίοδο που είχε μόλις παντρευτεί τον νέο της σύζυγο, Άρθουρ Μίλερ (Ντούγκρεϊ Σκοτ).

40 χρόνια μετά, το ημερολόγιο του, “The Prince, the Showgirl and Me” βγήκε στην κυκλοφορία. Έλειπε όμως μια εβδομάδα, η οποία και κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά, με τίτλο “My Week with Marilyn”.

Το “My Week With Marilyn”, η χαμένη εβδομάδα μοιάζει με μια προσωπική εξομολόγηση. Προσφέρει μια σπάνια ματιά στην αληθινή γυναίκα, κάτω από την προσεκτικά καλλιεργημένη εικόνα των μηχανισμών του σταρ σίστεμ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ταινίας του Σάιμον Κέρτις είναι η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας του, Μισέλ Γουίλιαμς, στον ρόλο της Μονρόε.

Διόλου απίθανο να της χαρίσει την τρίτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, μετά τα “Brokeback Mountain” και “Blue Valentine» (να ‘στε σίγουροι δηλαδή).

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει 3 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες του Ιανουαρίου: Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) για την Μισέλ Γουίλιαμς και Β’ Ανδρικού Ρόλου, για τον Κένεθ Μπράνα.

Τα media πάντως σε Βρετανία και ΗΠΑ δεν έκρυψαν τα καλά τους σχόλια για την ερμηνεία της. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

Entertainment Weekly

Απίστευτη ερμηνεία της Μισέλ Γουίλιαμς, στο ρόλο της Μονρόε.

Washington Post

Η ηθοποιός συλλαμβάνει την γκάμα συναισθημάτων της Μονρόε, την προσωπικότητα της, τις συναισθηματικές της εξάρσεις. Η ερμηνεία της είναι το δυνατότερο σημείο της ταινίας.

New York Post

H Γουίλιαμς μπαίνει στο πετσί της Μονρόε, με μια πανέξυπνη ερμηνεία.

Rolling Stone

Μια σπουδαία και με ψυχή ερμηνεία. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την.

Observer

Η Μισέλ Γουίλιαμς είναι εντυπωσιακά καλή, ως η πεισματάρα, χαρισματική, αλλά και βαθιά διαταραγμένη Μονρόε.

Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την περασμένη Πέμπτη