Επιστρέφει ο Σπάρτακος στη μεγάλη οθόνη

22/08/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η είδηση έρχεται από το Variety… o Σπάρτακος επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθoυσες.

Την παραγωγή της νέας ταινίας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το The Departed, Γκράχαμ Κινγκ, ενώ το σενάριο θα είναι του Μάικλ Μπ. Γκόρντον (300).

Η νέα ταινία θα βασίζεται λιγότερο στη μυθοπλασία, σε σχέση με τον “Σπάρτακο” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Θα δώσει αντίθετα μεγαλύτερη έμφαση στα ιστορικά γεγονότα και στον ίδιο τον ήρωα που οδήγησε ένα στρατό 30.000 μονομάχων και 40.000 σκλάβων, ενάντια στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το 73-71 π.Χ.
Την επανάσταση κατέστειλε ο στρατηγός των Ρωμαίων, Μάρκος Λισίνιος Κράσος.

Η ταινία του Κιούμπρικ (1960) με πρωταγωνιστές τους Κέρκ Ντάγκλας, Λόρενς Ολιβιέ, Πίτερ Ουστίνοφ και Τόνι Κέρτις ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Χάουαρντ Φαστ, ενώ είχε κερδίσει και τέσσερα Όσκαρ.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των gay, εξαιτίας της περίφημης σκηνής στην μπανιέρα, ανάμεσα στους Λόρενς Ολιβιέ (Μάρκος Λισίνιος Κράσος) και Τόνι Κέρτις (Αντωνίνος), σκηνή που κόπηκε πριν βγει η ταινία στον κινηματογράφο και μπήκε, όταν η ταινία ξαναβγήκε στις αίθουσες το 1991.

Στη σκηνή, ο Μάρκος Λισίνιος λέει στο νεαρό σκλάβο Αντωνίνο την περίφημη ατάκα, “Σε ορισμένους αρέσουν τα στρείδια, σε άλλους τα σαλιγκάρια. Σε μένα αρέσουν και τα δυο”.

Το 2004 το καλωδιακό δίκτυο USA Networks μετέφερε την ιστορία του Σπάρτακου στην τηλεόραση με τον Γκόραν Βίσνιτς (ο φίλος του Κρίστοφερ – Χαλ – Πλάμερ στους “Πρωτάρηδες”), ενώ ο Σπάρτακος διανύει νέα περίοδο επιτυχίας τα τελευταία χρόνια, μέσα από την δημοφιλή σειρά του δικτύου Starz, Spartacus: Blood and Sand.




Δες και αυτό!