Ελένη Φουρέιρα : Gay icon υπό κατασκευή ;

25/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Θυμάμαι όταν πρωτοεμφανίστηκε η Ελένη Φουρέιρα με το συγκρότημα Mystigue είπα ‘’Αυτή η κοπέλα θα κάνει μεγάλη καριέρα’’ . Μετά την επιτυχία με τους ΝΕΒΜΑ, η παρουσία της χάθηκε από το προσκήνιο και εγώ άρχισα να αμφιβάλλω για το μέχρι πρότινος αποδεδειγμένο χάρισμα μου στις … καλλιτεχνικές προβλέψεις . Μέχρι που η σκηνή των βραβείων MADπήρε φωτιά, με την Ελένη Φουρέιρα πιο sexy από ποτέ, να τραγουδάει με τον Dan Ballan το hit του καλοκαιριού ‘’ChicaBomb’’ στα ελληνικά, με το κοινό να παραληρεί. Αυτό ήταν !

Οι επιτυχίες της άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη σε χρόνο ρεκόρ , τα περιοδικά βρήκαν το νέο must πρόσωπο τους και οι δηλώσεις της γίνοταν θέμα σε κάθε lifestyle εκπομπή . Γιατί όταν το να λες ‘’Έχω κυτταρίτιδα’’ γίνεται τρίλεπτο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο κάτι σημαίνει …

Όταν είδα την εμφάνιση της στα φετινά μουσικά βραβεία, εκστασιάστηκα . Κάτι που έχω πάθει λίγες φορές για ελληνική performance . ‘’ Ένα gayicon ανατέλλει’’ σκέφτηκα και δεν άργησα να επιβεβαιωθώ .

Στην συνέντευξή της στο περιοδικό ‘’ΕΓΩ’’ μεταξύ άλλων αναφέρει «Όλοι οι φίλοι μου είναι gay. Μου αρέσει πολύ που είναι ανοιχτόμυαλοι. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή να είμαι αγαπητή στο gay κοινό. Για εκείνους έκανα τη φετινή μου εμφάνιση στα “Mad Awards”»

 

‘’Πόσο αυθόρμητη να ήταν η απάντηση της άραγε ;’’ αναρωτήθηκα γεμάτος καχυποψία για το ποσοστό εμπλοκής του marketing στα λόγια της. Οι μέρες περνούν και η τραγουδίστρια ως αντίδραση στα fake προφίλ στο twitter, αποφασίζει να ανοίξει δικό της λογαριασμό. Ανάμεσα στα μηνύματα προώθησης του νέου της άλμπουμ ‘’Τι πονηρό μου ζητάς’’ βλέπω ένα μήνυμα της με αποδέκτη την Έλενα Παπαρίζου, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία με τις δυο stars να διασκεδάζουν στο γνωστό gay club ‘’8thSin’’ στο Γκάζι. Η συνέχεια της βραδιάς την βρήκε στο stage του ‘’Sodade’’ να τραγουδάει τις επιτυχίες της ξεσηκώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο ,τους έκπληκτους θαμώνες . Δεν ξέρω εσείς τι σκέφτεστε , εγώ πάντως θα το πω ‘’Καιρός δεν ήταν ;’’.

Κώστας Πάρης

kostasp_r@yahoo.gr




Δες και αυτό!