Διαμαρτυρία και μποϊκοτάζ στο 11880

02/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το διαβάσαμε στο 10% και το αναδημοσιεύουμε…

του Λύο Καλοβυρνά

Όπως επισήμαναν πολλοί αναγνώστες του 10% το τελευταίο διάστημα στην τηλεόραση προβάλλεται μια διαφήμιση που προσβάλλει βάναυσα τους γκέι. Υποτίθεται ότι πρόκειται για σάτιρα των ασπρόμαυρων ταινιών της δεκαετίας του 1960, όμως είναι ανεπίτρεπτο άλλη μια φορά οι γκέι να παρουσιάζονται ως υστερικές καρικατούρες. Με τέτοιες διαφημίσεις νομιμοποιείται και ενθαρρύνεται η βία κατά των γκέι!

Το ΕΣΡ προφανώς απαξιεί ν’ ασχοληθεί με το θέμα, αφού είναι η γνωστή η κατάφορα ομοφοβική στάση του. Εμείς όμως τι κάνουμε;

Διαμαρτυρία στην εταιρεία!

Όπως προτείνουν πολλοί αναγνώστες του 10%, αν χιλιάδες από εμάς στείλουμε διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφημίζεται προσβάλλοντας τους γκέι, θα δείξουμε ότι δεν δεχόμαστε αυτές τις προσβολές αμαχητί. Στείλτε γράμμα διαμαρτυρίας στο [email protected]. Αντιγράψτε στο μέιλ σας το παρακάτω κείμενο ή γράψτε ένα δικό σας και στείλτε το στην εταιρεία. Όλοι και όλες μαζί έχουμε δύναμη. Όπως επισημαίνει ένας αναγνώστης μας, αν το 11880 λάβει εκατοντάδες μέιλ από δυσαρεστημένους καταναλωτές, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό της κρίσης, θα καταλάβει ότι χάνει έσοδα προσβάλλοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του πληθυσμού της χώρας.

Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες,

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την προσβλητική διαφήμισή σας, την οποία προβάλλετε στην τηλεόραση και στην οποία οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως γελοίες καρικατούρες, με κορωνίδα τον χαρακτηρισμό τους ως «ζώα». Με τη διαφήμιση αυτή αναπαράγετε παρωχημένα στερεότυπα και παρουσιάζετε τους γκέι άντρες ως ξεφωνημένες, ανόητες, θηλυπρεπείς υπάρξεις που αξίζουν τη χλεύη. Υποτιμάτε κάθε διαφορετικότητα, ενώ νομιμοποιείτε και ενθαρρύνετε τη λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον των ομοφυλόφιλων πολιτών αυτής της χώρας. Τέτοιες κακοποιητικές εικόνες επιδρούν πολύ άσχημα, ειδικά στους ομοφυλόφιλους έφηβους και ενθαρρύνουν τις πράξεις βίας από άλλους εναντίον τους.

Σας ενημερώνω ότι μέχρι να ζητήσετε συγγνώμη δημοσίως για την εν λόγω διαφήμιση και μέχρι να την αποσύρετε, θα μποϊκοτάρω όλα τα τηλεφωνικά και διαδικτυακά προϊόντα σας. Επίσης θα φροντίσω όλος ο κύκλος των συγγενών, γνωστών και φίλων μου να μποϊκοτάρουν και εκείνοι τα προϊόντα σας.

Με αγανάκτηση

ΧΧ

 

Η προσβλητική διαφήμιση

Μποϊκοτάζ της εταιρείας


Καλές οι διαμαρτυρίες, αλλά μεγαλύτερη πειθώ έχουν οι πράξεις. Ας μποϊκοτάρουμε όλες και όλοι τη γραμμή 11880, που θεωρεί ότι μπορεί να διαφημίζει το προϊόν της προσβάλλοντας με τέτοιο τρόπο πολίτες αυτής της χώρας. Διαδώστε το μποϊκοτάζ σε όλους τους γνωστούς σας.




Δες και αυτό!