Απολογισμός του PRIDE

06/06/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του «Αthens Pride 2011» κάτω από το σύνθημα «Φίλα Με Παντού», με αποκορύφωμα την παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Την επίσημη έναρξη έδωσε η Αντιδήμαρχος Αθήνας κ. Άννα Φιλίνη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η επίσημη απεσταλμένη του Δήμου της Κολωνίας (Γερμανία) Αντιδήμαρχος κα. Scho- Antwerpes.
Tελικά ο καιρός βοήθησε σε ένα νέο άλμα συμμετοχών στην παρέλαση, η οποία εκτιμάται μεταξύ 8000 και 9000 ατόμων, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει εκτίμηση 10.000 ανθρώπων.
Σημαντικό στοιχείο ήταν η ειρηνική αλλά και πιεστική αποφασιστικότητα του όγκου της παρέλασης να προχωρήσει στην αρχικά σχεδιασμένη πορεία που περιλάμβανε την πλατεία Συντάγματος, παρά τα εμπόδια που συνάντησε. Η Αστυνομία θέλησε σε δύο σημεία πριν το Σύνταγμα να αλλάξει ρότα η πορεία μας. Η τελική απόφασή της Αστυνομίας -κατόπιν διαπραγματεύσεων κάποιων λεπτών – να επανεξετάσει τη στάση της θεωρούμε ότι δικαιώθηκε από την απόλυτα ειρηνική διέλευσή μας από το πλήθος των «αγανακτισμένων», με το οποίο ενώσαμε κι εμείς τη φωνή μας για λίγα λεπτά.

 

Με την ευγενική συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών, αλλά και τη λειτουργία 50 και πλέον περιπτέρων, η κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Κλαυθμώνος ήταν πιο ζωντανή από ποτέ και το επίκεντρο μιας μοναδικής για τα ελληνικά και αθηναικά δεδομένα εκδήλωσης. Ευχαριστούμε θερμά και όλους/ες όσους/ες συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης του 7ου Athens Pride.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!