Ανοιχτά gay υποψήφιος για την γερουσία στην Κένυα

28/07/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Η ομοφοβία είναι ανεξέλεγκτη στην Κένυα. Παρά το δυσχερές περιβάλλον όμως, ένας ανοιχτά gay άντρας βάζει υποψηφιότητα για μια θέση στη νέα Γερουσία που δημιουργήθηκε από το νεο σύνταγμα της χώρας το 2010. Σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα social media για την καμπάνια. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και του HIV είναι οι βασικές του προτεραιότητες.

Ο David Kuria Mbote είναι πολιτικός και ανοιχτά gay ακτιβιστής στην Κένυα. Κατάγεται από το Kiambu, ένα νομός που συνορεύει με το Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένιας. Η συντηρητική κοινότητα του τον θεωρεί ένα απόβλητο λόγω της σεξουαλικότητάς του και της δράσης του για τα gay δικαιώματα, που κάνει για 10 χρόνια.

Τώρα όμως ο Mbote πιστεύει πως θα καταφέρει να γίνει γερουσιαστής του νομού στη νεοσύστατη Γερουσία της χώρας. Ο Mbote λέει ότι στοχεύει να αλλάξει το παιχνίδι της πολιτικής – θα κινηθεί στην καμπάνια του με τα social media και ο ίδιος δεσμεύεται για σωστή διακυβέρνηση, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη θετική κοινωνική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Εάν εκλεγεί, λέει κύρια προτεραιότητα του θα είναι η θέσπιση νόμων για την καταπολέμηση του HIV. Αλλά έχει μια προκλητική εκστρατεία μπροστά του, γιατί πολλοί άνθρωποι στη Κένυα απορρίπτουν την ομοφυλοφιλία…

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!