Έρευνα: 238 τρανς άτομα έχουν δολοφονηθεί τον τελευταίο χρόνο

15/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες δολοφονίες τρανσφυλικών ατόμων για το 2013 βρίσκεται η Βραζιλία και το Μεξικό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα με τίτλο «The Transgender Murder Monitoring (TMM) Project 2013»δημοσιεύτηκε εχθές, ενόψει την επερχόμενης παγκόσμιας επετείου μνήμης για τα τρανσφυλικά άτομα, στις 20 Νοεμβρίου (15th International Transgender Day of Remembrance).

Τα περιστατικά της έρευνας αναφέρονται μόνο σε όσες δολοφονίες έχουν καταγραφεί επίσημα από τις αρχές ή από σχετικές ομάδες υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι o πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί 238 περιπτώσεις δολοφονίας τρανς ατόμων. Οι 95 από αυτές πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία, οι 40 στο Μεξικό, ενώ στις ΗΠΑ ο αριθμός ανέρχεται στις 16 δολοφονίες. Μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του χρόνου, σημειώθηκαν 22 δολοφονίες ατόμων κάτω των 20 ετών. Ανάμεσα σε αυτές και οι δολοφονίες ενός 13χρονου και ενός 14χρονου τρανσφυλικού κοριτσιού από τη Βραζιλία.

Συνολικά, η έκθεση καταδεικνύει 1,374 περιπτώσεις δολοφονίας σε 60 χώρες από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013.

πηγή: www.pinknews.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!