«Το πογκρόμ της Ελληνικής Αστυνομίας κατά των τρανς ατόμων, να σταματήσει ΤΩΡΑ!»

13/07/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί για εντελώς αυθαίρετες προσαγωγές τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της δικηγόρου τους Ηλέκτρας Κούτρα,  παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν υπάρξει (βλέπε σχετικό δελτίο τύπου της Transgender Europe, δελτίο τύπου των Ευρωβουλευτών της LGBT Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού κατά των Βασανισμών), το πογκρόμ της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά τρανς γυναικών συνεχίζεται με αμείωτο τρόπο. 

 

Μάλιστα χθες Παρασκευή αργά το βράδυ, η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, ξεπέρασε κάθε όριο θράσους, στοχοποιώντας ευθέως τα μέλη του ΣΥΔ Θεσσαλονίκης. Αφού προσήγαγαν με εντελώς αυθαίρετο τρόπο πέντε τρανς γυναίκες χωρίς καμία επαρκή αιτιολογία, τις οδήγησαν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, όπου τις ρώτησαν αν είναι μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ). Στη συνέχεια αφού τους το επιβεβαίωσαν τις περιέφεραν από όροφο σε όροφο, εξευτελίζοντάς τις. Επιπλέον κάποιος εξ αυτών νόμισε ότι μία εκ των παρανόμως συλληφθέντων είναι η Πρόεδρος του ΣΥΔ, και έλεγε στους συναδέλφους του «κοιτάξτε πιάσαμε την Πρόεδρό τους».

 

Μετά αυτού είναι πλέον φανερό ότι η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και στοχοποιεί ευθέως την τρανς ταυτότητα, ακόμη και την ιδιότητα μέλους ενός Σωματείου.

 

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης, όσο και ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, κύριος Δένδιας, είναι υπόλογοι για ιδιαίτερα βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), έχει ήδη αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες νομικά, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι και θα αναλάβει και άλλες. Περαιτέρω είναι ήδη ενημερωμένη όλη η διεθνής κοινότητα ώστε να κλιμακωθούν οι ενέργειες για την παράνομη στοχοποίηση των τρανς ατόμων στην Ελλάδα.

 

 Μαρίνα Γαλανού

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!