«Είμαι γκέι» δήλωσε ο Ζάκαρι Κούιντο στο New York Magazine

17/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Έγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους του Σάιλερ στο τηλεοπτικό Heroes και του Σποκ στο reboot του Star Trek από τον Τζ. Τζ Έιμπραμς.

Σήμερα ο 34χρονος ηθοποιός, σε συνέντευξη που έδωσε στο New York Magazine μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του, σχολίασε το θέμα του γάμου των ομοφύλων, μίλησε για το bullying και τις αυτοκτονίες των γκέι εφήβων.

«Από την μία, ναι, οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη. Από την άλλη την ίδια στιγμή ένας γκέι έφηβος αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τον εξευτελισμό στο σχολείο. Ως γκέι άντρας απελπίζομαι. Ως πολίτης όμως και ως άνθρωπος, εξοργίζομαι. Θέλω να μάθω τα ‘γιατί’, γιατί απελπιζόμαστε απλά, γιατί δεν σκάβουμε βαθύτερα στις κοινωνικές μας δομές να βρούμε τι φταίει, τι μας οδηγεί εκεί; Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας;»

Ο Κουίντο είχε πολλές φορές πάρει μέρος σε ακτιβιστικές δραστηριότητες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Από το «The Laramie Project: 10 Years Later» (ένα θεατρικό που εξετάζει το έγκλημα μίσους ενός γκέι φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Γουαϊόμινγκ), μέχρι την συμμετοχή του στην «It Gets Better» καμπάνια που καταδικάζει το bullying στα σχολεία, ο Κουίντο δεν έμεινε ποτέ σιωπηλός για το που στέκεται πολιτικά. Απλώς σήμερα πρόσθεσε τη φράση «είμαι κι εγώ γκέι…» πριν δηλώσει τα πιστεύω του.

Περισσότερα στο Flix.gr, ενω όλη τη συνέντευξη του ηθοποιού, μπορείτε να την διαβάσετε στο New York Magazine.


It Gets Better – Ζάκαρι Κουίντο by Flixgr




Δες και αυτό!