«Οι κληρικοί πρέπει να είναι ευγενείς και όχι στυφοί σαν το ξύδι», πρόσθεσε ο πάπας.

 

Στα ομόφυλα και χωρισμένα ζευγάρια, στα παιδιά τους και στις νέες προκλήσεις που αποτελούν για την Καθολική Εκκλησία αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος σε ομιλία του προς του ιθύνοντες καθολικών ταγμάτων.

«Στα παιδιά των ομοφυλόφιλων και χωρισμένων ζευγαριών δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά της πίστης» με την αρνητική στάση μας, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος. «Τα νέα αυτά φαινόμενα θέτουν σήμερα νέες προκλήσεις που η Εκκλησία κάποιες φορές δυσκολεύεται ακόμη και να κατανοήσει» ανέφερε.

«Όσοι παρέχουν παιδεία πρέπει να σταθούν στο ύψος των ανθρώπων που εκπαιδεύουν, πρέπει να προβληματισθούν και να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα σχετικά με το πώς να κηρύξουν τον λόγο του Ιησού Χριστού σε μια γενιά που αλλάζει». «Οι κληρικοί πρέπει να είναι ευγενείς και όχι στυφοί σαν το ξύδι», πρόσθεσε ο πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος στη συνέχεια, όπως αναφέρει το περιοδικό Civiltà Cattolica (Καθολικός Πολιτισμός), μιλώντας στους επικεφαλής θρησκευτικών ταγμάτων, διηγήθηκε μια «καθημερινή» περίπτωση: όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος ‘Αιρες ένα κοριτσάκι είχε πει στην δασκάλα της ότι «ήταν θλιμμένη διότι η σύντροφος της μητέρας της δεν την αγαπούσε».

Η νέα παρέμβασή του αυτή προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και θεωρείται συνέχεια του «ουσιαστικού ανοίγματός» σε ό,τι αφορά την επαφή με τους πιστούς και την μετάδοση της πίστης βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης κατανόησης.

Πηγή