Ακτιβιστές στην Ινδία, πραγματοποίησαν μια πολύχρωμη πορεία το περασμένο Σάββατο στο Νέο Δελχί, για να γιορτάσουν την δεύτερη επέτειο δικαστικής απόφασης που αναίρεσε νόμο κατά του ομόφυλου σεξ και για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη πρόοδο στα ΛΟΑΔ δικαιώματα.

Πάνω απο 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω απο το παρατηρητήριο «Jantar Mantar» στο Νέο Δελχί και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Hindustan Times», «Μετά την νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων στην Νέα Υόρκη, το κλίμα ήταν αισιόδοξο, με τους queer της Ινδίας να γιορτάζουν την πρόοδο της χώρας».

Στις 2 Ιουλίου του 2009, το Ανώτατο δικαστήριο του Δελχί αναίρεσε ένα μέρος του εθνικού ποινικού κώδικα που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία. Οι άνθρωποι που γιόρτασαν την επέτειο μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν το Ανώτατο δικαστήριο να στηρίξει αυτή του την απόφαση. Τα φυλλάδια επίσης αναφέρονταν στην ανάγκη να περαστεί εθνικός νόμος κατά των διακρίσεων στην ΛΟΑΔ κοινότητα, την θεσμοθέτηση συμβουλίου της κυβέρνησης για την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν διεμφυλικούς/διεμφυλικές, και την πρόβλεψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, χωρίς αποκλίσεις, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Την πορεία συνόδευσαν εκδηλώσεις με μουσική και ποίηση, όπου «υπήρχε εύφορη διάθεση» όπως αναφέρει η εφημερίδα. Παρ’όλο που οι συμμετέχοντες επισήμαναν οτι πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμη, αναγνώρισαν οτι έχει υπάρξει πρόοδος.

«Τώρα έχω το θάρρος να είμαι ο εαυτός μου», είπε ένας νεαρός που συστήθηκε απλά ως Rohit, μέλος της μαθητικής ομάδας «Queer Campus». «Θα κάνω “coming out” στην οικογένειά μου σύντομα και αργότερα μέσα στην χρονιά, επλίζω, σε ολόκληρο τον κόσμο».

πηγή: TRANSS.GR

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.