Μία διεμφυλική γυναίκα, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την ίδια την Μαριέλα Κάστρο, αφού την κατηγόρησε για “προδοτική” συμπεριφορά λόγω της σχέσης της με γκέι ακτιβιστή …

11/07/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Μία διεμφυλική γυναίκα, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την ίδια την Μαριέλα Κάστρο, αφού την κατηγόρησε για “προδοτική” συμπεριφορά λόγω της σχέσης της με γκέι ακτιβιστή …

“Η Κάστρο έθεσε σε αμφισβήτηση τη ζωή μου με τον άνθρωπό μου” λέει η Wendy Iriepa, διεμφυλική γυναίκα 37 ετών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται η Iriepa εργαζόταν εδώ και πολύ καιρό στο Ινστιτούτο αυτό και ήταν η πρώτη που επωφελήθηκε από την πολιτική της Κάστρο.

Η Κάστρο, διευθύνει το Ινστιτούτο CENESEX και θεωρείται στην Κούβα ως πολιτικός που έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα λοαδ δικαιώματα. Όμως υπάρχει μία ομάδα λοαδ ακτιβιστών που την κατηγορούν ότι προσπαθεί να μονοπωλήσει το κίνημα για τα λοαδ δικαιώματα, μπλοκάροντας έτσι προσπάθειες για να παγιωθούν τα λοαδ δικαιώματα τα οποία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα του κυβερνητικού προγράμματος του CENESEX.

Πράγματι, στις 28 Ιουνίου, μία ομάδα ομοφυλόφιλων και λεσβιών ακτιβιστών που είναι γνωστοί ως “Παρατηρητήριο ΛΟΑΔ δικαιωμάτων” διοργάνωσε Παρέλαση Υπερηφάνειας. Η Κάστρο όμως διαφώνησε με αυτό λέγοντας ότι μία τέτοια παρέλαση δεν είναι απαραίτητη στην Κούβα.

Ένας εκ των μελών του Παρατηρητηρίου ήταν ο σύντροφος της Iriepa, ο Ignacio Estrada, γκέι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των οροθετικών, ο οποίος αντιτίθεται στην πολιτική της Κάστρο και μίλησε για την υπόθεση της Iriepa τηλεφωνικά στην El Nuevo Herald.

Στη συνέχεια η Κάστρο, κάλεσε την Iriepa στο γραφείο της, μία ημέρα μετά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και της έδειξε βίντεο με τον σύντροφό της να συμμετάσχει εκεί και της είπε: “Πώς μπορείς να ζεις, στην ίδια στέγη και στο ίδιο κρεβάτι, με έναν εχθρό της “επανάστασης”;”.

Η Κάστρο είπε στην Iriepa ότι έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη της και της είπε ότι θα την υποβιβάσει στην δουλειά της στο CENESEX.

“Έτσι λοιπόν υπέγραψα την επιστολή παραίτησής μου χθές, σημειώνοντας ότι είχε να κάνει με επέμβαση στην ιδιωτική μου ζωή”.

Η Iriepa, ήταν η πρώτη διεμφυλική γυναίκα που έκανε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου της επίσημα στην Κούβα, λίγο μετά αφότου η Κάστρο και το CENESEX είχαν αρχίσει να πιέζουν την κυβέρνηση στην οποία ανήκουν όλα τα νοσοκομεία στην χώρα να αποδεχθεί τις επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού.

Επίσης είχε δώσει πλήθος συνεντεύξεων για τα λοαδ δικαιώματα στην Κούβα και ήταν στο πλάι της Κάστρο στις εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει το CENESEX, ενώ η ίδια είχε δηλώσει τότε ότι “η επέμβαση επαναπροσδιορισμού μου είναι ένα σήμα προς την ανθρωπότητα ότι η κυβέρνηση της Κούβας προχωρά και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό”. Σε άλλη της συνέντευξη, είχε ευχαριστήσει την Κάστρο και είχε πει ότι το CENESEX την είχε βοηθήσει σημαντικά στο να καταλάβει τα δικαιώματά της.

 Πηγή: Transsexual News

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.
Δες και αυτό!