Με επίσημο ένδυμα και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας να συνοδεύει μουσικά την προβολή της ταινίας, πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία, η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Το Τανγκό των Χριστουγέννων», στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Παρόντες στη βραδιά, ο σκηνοθέτης της ταινίας Νίκος Κουτελιδάκης, ο συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κ. Γιάννης Ξανθούλης και οι πρωταγωνιστές, Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Προσκεκλημένοι της Village και της N-Orasis, η αφρόκρεμα της καλλιτεχνικής και επιχειρηματικής Αθήνας, ταξιδέψε σε ένα μαγικό, κινηματογραφικό τανγκό… ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μουσική και κινηματογράφος ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε ένα αποτέλεσμα που μάγεψε όλη την αίθουσα.

Για την χθεσινή βραδιά είχε δημιουργηθεί μια ειδική κόπια της ταινίας «Το Τανγκό των Χριστουγέννων», από την οποία έλειπε μόνο το στοιχείο της μουσικής επένδυσης, το οποίο και έντυσαν μουσικά, οι 44 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σόφιας, SIF309, υπό τις οδηγίες του συνθέτη της ταινίας, κ. Γιάννου Αιόλου.

Μετά το πέρας της προβολής ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ Μουσών του Μεγάρου Μουσικής, σε μια βραδιά με αύρα τανγκό και Χριστουγέννων. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, από την Village.

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.
Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.
Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κουτελιδάκη. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθηστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.