Απανωτά τα βραβεία για τον ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με τα περιοδικά να του απονέμουν το ένα μετά το άλλο τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς». Την αρχή την έκανε το ιστορικό αμερικανικό περιοδικό «Τime». Σειρά έχει τώρα το gay περιοδικό Advocate, το οποίο τον αναγνώρισε ως τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2013 για τη ζωή των LGTB.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η αναγνώριση αυτή του Πάπα Φραγκίσκου οφείλεται στη  μετριοπαθή στάση που κρατά απέναντι στα θέματα των LGBT ατόμων. Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου και η δήλωση του, ότι δεν σκοπεύει να κρίνει τους ομοφυλόφιλους .

«Αν ένας άνθρωπος είναι γκέι, αναζητά το Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω;».

Το όλο πάντως θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στιγμή που η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία βλέπει όλο και περισσότερες χώρες να νομιμοποιούν το θεσμό το γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!