LGBT οργανώσεις ζητούν να τερματιστεί η εξαναγκαστική πρωκτική εξέταση

19/10/2017
από

Η Human Rights Watch περιγράφει την εξαναγκαστική πρωκτική εξέταση ως “ανήθικη, μη επιστημονική και αδικαιολόγητη για οποιονδήποτε λόγο” .

Οι LGBT οργανώσεις παροτρύνουν τις ιατρικές ενώσεις να τερματίσουν τις εξαναγκαστικές πρωκτικές εξετάσεις σε άτομα που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.

Η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας (WMA) και η Human Rights Watch (HRW) καταδικάζουν αυτού του τύπου την εξέταση, η οποία βασίζεται σε παρηκμασμένα δεδομένα του 19ου αιώνα.

Η εξέταση περιλαμβάνει τη βίαιη εισαγωγή με τα δάχτυλα ή με αντικείμενα για την εξέταση του πρωκτού ενός ατόμου σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν εάν το άτομο αυτό έχει εμπλακεί στο πρωκτικό σεξ.

Η WMA και η HRW αμφότερες καταδικάζουν αυτού του είδους την εξέταση λέγοντας ότι δεν έχει «επιστημονική βάση» και «παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία» .

Η Neela Ghoshal, ανώτερη ερευνήτρια της HRW, δήλωσε: “Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να διενεργούν εξαναγκαστικές εξετάσεις πρωκτικού ελέγχου σε άτομα που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία. Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προσθέσει τη φωνή του σε μια συντριπτική συναίνεση ότι οι εξαναγκαστικές πρωκτικές εξετάσεις είναι ανήθικες, μη επιστημονικές και αδικαιολόγητες για οποιονδήποτε λόγο” .

Ενώ η Τυνησία συμφώνησε να τερματίσει τις εξαναγκαστικές πρωκτικές εξετάσεις, η Αίγυπτος παραμένει μια από τις πολλές χώρες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εξαναγκαστικές εξετάσεις.




Δες και αυτό!