Homoerotic Poetry: Reassigned | 17/2-4/3

17/02/2017
από

Μια αυτοσχεδιαστική προσέγγιση στην (post) queer θεματική.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν μεταμοντέρνο κόσμο απαλλαγμένο από κάθε είδους ταυτότητα, οι performers αναπαράγουν εμμονικά, εικόνες και ήχους ενός νέου Ομοερωτικού Σύμπαντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε παρουσίαση του έργου είναι μια και μοναδική. Οι ερμηνευτές πειραματίζονται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό, με το υλικό που έχουν δημιουργήσει.

Πρόκειται για μια εικαστική performance που προτείνει μια νέα ανάγνωση επάνω στη Θεωρία Queer και τις σύγχρονες Θεωρίες του Φύλου. Ένα κράμα home-made performance art, θεάτρου, λογοτεχνίας και μουσικής όπου εξετάζεται η μεταξύ τους σχέση, με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμας οπτικής επάνω στη νέα πραγματικότητα.

Στα πλαίσια της ερευνητικής του εργασίας επάνω στην queer τέχνη, ο καλλιτέχνης Θωμάς Διάφας μεταφέρει την performance ‘Ομοερωτική Ποίηση’ σε διαφορετικά κτίρια, με σκοπό να την εξελίξει, εκθέτοντάς τη στο κοινό σε μια νέα μορφή. Σε όλα τα σημεία του χώρου, και χωρίς να παρεμβαίνουν δραματικά σε αυτόν, οι performers καλούνται να δημιουργήσουν ξανά τον έντονο κόσμο των συμβόλων και της ποίησης.

Στο υπόγειο και το λεβητοστάσιο του WE ARE BUD, παρουσιάζεται η νέα εκδοχή για 6 ημέρες, όπου βασικός στόχος είναι η παρουσίαση του έργου και ο πειραματισμός των συμμετεχόντων επάνω στη νέα συνθήκη. Στη νέα εκδοχή, θα συμμετέχουν καλλιτέχνες οι οποίοι θα προσπαθήσουν με τα μέσα που τους έχουν δωθεί να χτίσουν κι αυτοί με δική τους ευθύνη, τον queer μικρόκοσμό τους μέσα στο Ομοερωτικό σύμπαν.

Ως επόμενο στάδιο της συνεργασίας του με σημαντικούς καλλιτέχνες και οργανισμούς σε Ελλάδα, Ελβετία και Αγγλία (Marina Abramovic Institute, Rafael Abdala & Jessica Goes, Cabaret Voltaire, Central Saint Martins, Nahmad Projects, Athens Biennale, Acts of Engagement, C.A.S.A κ.ά.), ο Διάφας επιστρέφει στην Αθήνα εξετάζοντας τη σχέση παραστατικών τεχνών και λογοτεχνίας.

Performers: Βίκυ Μαστρογιάννη | Ναταλία Μαυρίδου| Εύη Δέσποινα Μωυσιάδου| Γιάννης Πάτσης | Ραφαήλ Τσαντές
Ηχητική και Εικαστική Εγκατάσταση: Θωμάς Διάφας
Μουσική: Νικόλας Κιόσης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζαφειρίου
Φωτογραφίες-Βίντεο: Θωμάς Διάφας, Γιώργος Ζαφειρίου

Graphic Design: Σταύρος Μπηλιώνης


Πληροφορίες

Παρασκευή και Σάββατο 17/2 – 18/2
Παρασκευή και Σάββατο 24/2 – 25/2 
Παρασκευή και Σάββατο 3/3 – 4/3 
στις 21:00. 

Διάρκεια 120′ / Μυλλέρου 43, Μεταξουργείο

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook




Δες και αυτό!