Μπορεί να σου ακούγετε δυσκολο αλλα είναι πολύ πιο εύκολο και απλό απο οσο πιστεύεις. Ο συνδυασμός του λεμονάτου κοτόπουλου με την γεύση της γλυκοπατάτας θα σε ξετρελάνει.

Υλικά που θα χρειαστείς για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλα και ζουμερά λεμόνια
  • Μισό νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 10 γλυκοπατάτες
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ (δηλαδή συμπυκνωμένο)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Πως να το φτιάξεις:

Σκέπασε σε μια κατσαρόλα με νερό τις γλυκοπατάτες, αφού πρώτα τις ξεπλύνεις καλά χωρίς να τι καθαρίσεις και τις βράζεις για 45 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και σωτάρεις τις σκελίδες του σκόρδου καλά να αρωματίσεις το λάδι σου. Μετά απο 2 λεπτά τις αφαιρείς. Στην συνέχεια ρίξε τα φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές, ρίξε το θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και μετά απο 2 λεπτά σβήσε με το κρασί και προσθέτεις την μουστάρδα και τον χυμό απο τα λεμόνια. Χαμήλωσε την φωτιά και ασ το να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Οι πατάτες σου πρέπει να έχουν βράσει. Θα το καταλάβεις αν ενα μαχαιράκι βυθίζεται και βγαίνει εύκολα απο την πατάτα. Τις στραγγίζεις και τις κρυώνεις με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζεις και σε ένα σκεύος τις λιώνεις καλά με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα εβαπορέ, μισή κούπα γάλα και τον κύβο λαχανικών. Μόλις βράσει το υγρό στην κατσαρόλα ρίξε και το βούτυρο να λιώσει και τις λιωμένες γλυκοπατάτες. Ανακάτεψε καλά με γρήγορες κινήσεις έως ότου γίνει πουρές.

Αυτό ήταν!

Σερβίρισε το κοτόπουλο με μπόλικη απο την σάλτσα πάνω στον πουρέ η αντίθεση είναι καταπληκτική.

Καλή όρεξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)