Πρώτη υιοθεσία για gay ζευγάρι στο Μεξικό

25/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Παρότι η πόλη του Μεξικού νομιμοποίησε τις υιοθεσίες για gay ζευγάρια τον περασμένο Αύγουστο, ένα μόνο ζευγάρι έχει εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα τη νέα νομοθεσία.

Την πρωτιά κρατούν δυο γυναίκες που έγιναν το πρώτο ζευγάρι λεσβιών που υιοθέτησε ένα παιδί στο Μεξικό, σύμφωνα με στοιχεία που έβγαλε στη δημοσιότητα το Γραφείο Οικογενειακής Ανάπτυξης της χώρας.

Να αναφέρουμε, επίσης, πως η πόλη του Μεξικού νομιμοποίησε τους γάμους για άτομα του ιδίου φύλου, το Δεκέμβριο του 2009, με ψήφους 31 υπέρ και 24 κατά, έχοντας μεγάλες αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και το Συντηρητικό Κόμμα του Μεξικού.

Εννέα μήνες μετά, τα gay ζευγάρια έχουν πλέον τη δυνατότητα και να υιοθετούν.

Ο νόμος πέρασε… όμως απ’ ότι φαίνεται, χρειάζεται χρόνος για να γίνει δεκτός από την κοινωνία, ειδικά από τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που έτρεξε στη χώρα από την Εθνική Υπηρεσία κατά των Διακρίσεων, το 80% των ατόμων, άνω των 50 ετών είναι εναντίον του νέου νόμου.

Από το Δεκέμβριο του 2009 περισσότερα από 1000 gay ζευγάρια έχουν παντρευτεί στη χώρα, μόνο όμως ένα, έχει εκμεταλλευτεί το νέο νόμο υπέρ των gay υιοθεσιών.

Ο λόγος μάλλον έχει να κάνει με την εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία των υιοθεσιών και την άτυπη παράδοση της χώρας, τα παιδιά χωρίς οικογένεια, να υιοθετούνται από τους πλησιέστερους συγγενείς.

Πηγές: Queermeup, Guadalajara Reporter




Δες και αυτό!